Kezdőlap
×

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /home/httpd/www/marcaliportal.hu/html/_1kep/gasztromuhely
JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /home/httpd/www/marcaliportal.hu/html/_1kep/kristinus
JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /home/httpd/www/marcaliportal.hu/html/_1kep/2015-10-06-21-05
×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: _1kep/gasztromuhely
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: _1kep/kristinus
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: _1kep/2015-10-06-21-05

 

KÉK HOLD SZÁLLODA HETI MENÜ


12087104 1514314732213313 1288551762677658571 o

A Forgách Pincében karácsonyi céges rendezvényekre még veszünk fel rendelést.

Egyéb rendezvényekr is foglalhatók: pl. születésnapok, esküvők, halotti torok. 

Vállalunk kitelepülést és hidegtálakat is!
 
 
Információ:
 
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36 85 310 092

Facebook: facebook.com/forgachpince

 

micidekor logo zold

Megnyitottunk!

Új üzletünkben várunk minden kedves érdeklődőt, a Rákóczi u. 19. szám alatt (Künzelsau tér)

https://www.facebook.com/micidekormuhely

Nézzen körbe üzletünkben (galéria):

View the embedded image gallery online at:
http://marcaliportal.hu/index.php/38-reklam#sigProIdb7a09f47f7mi ci 1104 01 33

Mihalics Andrea - Vati Cintia


45574361 511557872660019 1366974424007311360 n

37400785 1272710639531757 7936879179646107648 o

http://www.kristinus.hu/hu/esemenyek

 

Regisztrációs felület:

https://futas.kristinus.hu/

Az esemény facebook oldala:

https://business.facebook.com/events/598173587232610/

 

Magashegyi Underground – Szimfonikus Remix

https://business.facebook.com/events/495530144196772/

34559186 1228561067280048 4080104298522869760 o

img hlbs network 256

mini image4

ZSIGA-SZERÓ (alapítva: 1993.)

Üzletünkben a vásárló megtalálja a minőségi, belépő kategóriás kerékpártól a profi szintig, hagyományos, terep, túra és versenybringákat. Az egyszerű kommersztől a magas minőségű alkatrészekig. Továbbá kiegészítők és tartozékok széles választékban.

 

Kiemelt szolgáltatásunk a kerékpárjavítás, 25 év tapasztalattal!

Mi azért vagyunk, hogy vásárlóinknak a kerékpározás élmény legyen és ne nyűg!

Nálunk a bringák nem csak gazára találnak és gyógyulnak, mi használjuk is e csodás szerkezeteket!

 

Látogassa meg Facebook oldalunkat is!

 

Zsiga-Szeró Kerékpárszerviz és Szaküzlet
8700 Marcali, Piac u. 25.

 

mini DSCN2888


mini DSCN2947 

mini DSCN3210

 Főbb márkáink:

Logo MERIDA BIKEs 8

montana

 

csepel logo

 

Shimano logo

 

 

 

 

cst3d

Cz. Nagy Zsófia története már az országos sajtót is bejárta, pedig akkor még csak a nyolcadik nyelvvizsgáján volt túl.  Zsófia szerint csak a módszer számít, bárkinek sikerülhet, akár munka mellett is. A hangsúly a módszeren van, mivel az önmagát közepes nyelvi tehetségként ismerő diáklány is ennek köszönhetően táltosodott meg. Zsófi nagy célkitűzése teljesült, amit négy évvel korábban, elsős gimnazistaként tűzött maga elé: a középiskola végéig tíz államilag elismert nyelvvizsga! Hab a tortán, hogy az egyik nyelvből már felsőfokú vizsgája van. Többek közt erről is megosztotta tapasztalatait portálunk olvasóival.

 zsófi fotó

 

– Konkrétan mely nyelvekről is van szó?
– A norvéggal indítottam volna következő nyáron, de sajnos eltörölték az egyetlen nyelvvizsgaközpontban, ahol korábban vizsgázni lehetett. Ezért még azon a télen nekifogtam a spanyol nyelv megtanulásának. Márciusban sikeresen vizsgáztam belőle. Ez volt az első középfokú nyelvvizsgám. Júniusban a némettel, őszre pedig már a franciával folytattam, amelyből szeptemberben vizsgáztam le. A következő évet az olasszal kezdtem, ugyanabban az évben holland nyelvvizsgát tettem májusban, majd szeptemberben oroszból is. A harmadik esztendőt már rögtön januárban eszperantóval indítottam lazításképpen, hiszen erről közismert, hogy könnyen elsajátítható nyelv. Áprilisban a dán nyelvvel folytattam. Júniusban, ezúttal életem első felsőfokú nyelvvizsgáját tettem le, angolból. A nyár további részét a svéd tanulásának szenteltem, és október elején vizsgáztam is belőle.

 

– Ennyi nyelvet megtanulni röpke néhány év alatt! Ehhez bizonyára rendkívüli nyelvérzék szükséges, igaz?

– Egyáltalán nem. Az én példám is ezt igazolja. Bár a nyelvi tantárgyakból mindig ötös voltam, sohasem számítottam a kiemelkedően tehetséges nyelvtanulók közé. A siker kulcsa szerintem a saját személyiségünknek megfelelő módszer megtalálásában rejlik. Én ezt a Kreatív Nyelvtanulás módszerében találtam meg. Ezen kívül csak az iskolában kötelezően tanult angol és német nyelv tankönyveit használtam a nyelvvizsgákra való készülés során.

 

– Erről a módszerről sokan még nem is hallottak eddig…

 zsófi friss kép

– Én nagy szerencsével a legjobbkor szaladtam bele ebbe a módszerbe nagyapám révén. Ő személyesen ismeri Gaál Ottót, a metódus kifejlesztőjét, akinek huszonhét nyelvvizsgája bizonyítja módszere sikerét. Nagypapám is ezzel a módszerrel kezdett el németül tanulni, és nagyon megtetszett neki, ezért kezembe nyomott egy Kreatív Nyelvkönyvet, mivel tudta, hogy mennyire érdekelnek engem is az idegen nyelvek. Bemutatott a szerzőnek is, aki bevezetett a Kreatív Nyelvtanulás izgalmas világába! Ez annyira bevált nekem, hogy más módszerrel szívesen már hozzá se fognék egy újabb nyelv megtanulásához.

– Mégis, mi a módszer titka?
– A tanulás folyamata meglehetősen újszerű. A fejezetek elején szószedett áll tömör nyelvtani magyarázattal, amelyek segítségével már mi magunk alkotunk mondatokat, így első pillanattól kezdve aktív nyelvhasználóként bővülnek a nyelvi ismeretek. A Kreatív Nyelvtanulás elnevezés is innen ered. A leckékben több száz példamondattal ismerkedünk meg, miközben szinte észrevétlenül megtanulunk hibátlan mondatokat szerkeszteni. A kurzus végére már mintegy kétszáz órát beszélünk az adott nyelven.

A módszer másik sajátossága, hogy figyelembe veszi az egyéni igényeket. Segítségével akár iskola vagy munka mellett is tanulhatjuk a választott idegen nyelvet, mindezt egyedül, tanári közreműködés nélkül, és saját tempónk, igényeink szerint haladhatunk előre. A legfontosabb mégis az, hogy általa, amint az én példám mutatja, valóban használható nyelvi készségeket szerezhetünk.
A módszer rendkívül sokoldalú is. A tananyaghoz tartozó rengeteg gyakorlóoldal és kétnyelvű hanganyag egyszerre fejleszti az írás-, szövegértés-, és beszédkészségünket. Maga a tananyag is nagyon céltudatosan fölépített, a világos és könnyen érthető nyelvtani magyarázatok kizárólag a középfokú követelményekre összpontosítanak. A fokozatosság elvét követve a tananyag fokozatosan válik egyre nehezebbé a 12 lecke folyamán. A nyelvi formulák, szerkezetek elsajátíttatására viszont csak az úgynevezett Kreatív Alapszókincset használja a tananyag, így akik saját igényeik szerint a szókincs bővítésével lassabban haladnak, azok sem maradnak le a nyelvtani ismeretek megértéséről. Mindez az idegen nyelvű beszédkészség fejlesztésében elképesztően hatékony tud lenni. Minden csak a befektetett energián és időn múlik.

 

– No, és mennyi energiát kell befektetni, ha valaki komolyan gondolja?
– Ki-ki maga szabhatja meg előrehaladásának ütemét, én többnyire egy leckét vettem hetente, és ez elég volt ahhoz, hogy körülbelül három hónap elteltével, miután végighaladtam a tananyagon, rögtön sikerült a középfokú próbavizsgám. A negyedik hónapban már csak a vizsgára való fölkészülésre koncentráltam. Mindezt az iskola mellett, hiszen közben nappali gimnáziumba jártam.

– Melyik nyelv megtanulása volt a legkönnyebb?
– Az eszperantó. Ez köztudottan egy mesterséges nyelv, amelynek éppen az a lényege, hogy bárki könnyen megtanulhassa. A kedvenceim viszont a nehezebbek közt számon tartat francia és spanyol lett, nem számítva persze a norvégot, amelyhez kezdettől erős érzelmi kötődésem van.

– Ennyi nyelvvizsga most már elég lesz, vagy jöhetnek még újabbak is?
– Alig várom az új Kreatív Nyelvkönyvek megjelenését, hogy folytathassam a bizonyítványgyűjtögetést! Nekem a nyelvtanulás a Kreatív Nyelvtanulás módszerével már egyfajta szenvedéllyé vált, nem is tudok, és nem is akarok lemondani róla, ha nem muszáj!

– Felsőfokú nyelvvizsgára való fölkészülésben is hatásos módszer?
– Már bebizonyosodott, hogy hatékony, hiszen haladó angol könyvvel már sikerült a felsőfokú nyelvvizsga. Ezen fölbuzdulva most a decemberi német felsőfokú vizsgára készülök, szóval, nekem nincsenek e felől kétségeim.

– Hol lehet ezzel a módszerrel közelebbről megismerkedni?
– A kaposvári , és környékbeli közönségnek könnyű dolga van, hiszen a módszer könyvcsomagját hamarosan két alkalommal is bemutatják az alábbi helyszíneken és időpontokban:

 

Kaposváron  az Együd Árpád Kulturális Központban
( Nagy Imre tér 2. )
2017.  szeptember  18-án (hétfő) 17-19 óráig és
szeptember  23-án ( szombat)  10-12 óráig.

 

Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központban
( Fő tér 2. ) 2017 . szeptember  19-én ( kedd )
és szeptember 26-án ( kedd) 17-19 óráig.

 

Nagyatádon a Művelődési Központban
( Baross Gábor u. 2. ) 2017. szeptember 20-án ( szerda) és szeptember 27-én ( szerda) 17-19 óráig.

 

Marcaliban, a Marcali Kulturális Korzóban
( Múzeum Köz 5. )
2017. szeptember  21-én ( csütörtök) és
szeptember 28-án ( csütörtök)  17-19 óráig.

 

Barcson a Móricz Zsigmond Művelődési Központban
(Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 9.)
2017. szeptember 25-én ( hétfő )  17-19 óráig.
 


 

 kreatív nyelvkönyv fotó

 

Ráadásul a nyelvvizsgára készülő tanulóknak a helyszínen lehetőségük lesz a középszintig létező összes tananyagunkat (1 darab tananyag + 1 darab online gyakorló + 1 darab nyelvvizsga felkészítő) csomagárban 55970 Ft helyett most 27990 Ft-ért megvásárolni!

- Tényleg igaz, hogy tavaly novemberben a Kreatív Nyelvtanulás online gyakorló programját az év honlapja díjkiosztón Magyarország legjobb nyelvoktató honlapjának választották?

- Így igaz, a demo verzióját bárki kipróbálhatja, ami már 10 nyelven elérhető.

Így minden tanuló a saját nyelvi fejlődését is folyamatosan figyelemmel kísérheti!


Info és megrendelés:

Hudi Tibor 30/318-4953  

www.kreativnyelv.hu

 

oklevél fotó

 

 (x)

 

 

 

alairas


A ZIEHL-ABEGG Kft. oktatáspolitikája


 

A ZIEHL-ABEGG Motor- és Ventillátorgyártó Kft. 1994-es alapítása óta működik Magyarországon, Marcaliban. A folyamatos fejlesztéseknek, és a cégvezetés innovatív gondolkodásmódjának köszönhetően a vállalat közel 700 munkavállalót foglalkoztat napjainkban, így joggal nevezhető a régió legnagyobb munkáltatójának.

 

za logo

 

Aktuális állásajánlatok:

 Részletekért, kérjük kattintson a linkre!

FOLYAMATOPTIMALIZÁLÓ MÉRNÖK

CAD TERVEZŐ

MŰSZAKVEZETŐ

ÜZEMRÉSZ VEZETŐ

KONTROLLING VEZETŐ

 
   

 

Gyakornoki lehetőségek:

A ZIEHL-ABEGG KFT. OKTATÁSPOLITIKÁJA (link)

 

 

gasztromuhely logoKRISTINUS GASZTRO MŰHELY

A Balaton ízei Kéthelyen

A tó környéki gasztronómia rajongóit elkényeztetik az utóbbi évek: nincs olyan szezon, hogy ne bővülne a Balaton-felvidék és a déli part gasztrotérképe néhány új étteremmel, s ezek közt évről évre akadnak olyanok is, amelyekért már önmagukban is érdemes ellátogatni a magyar tengerhez. Kéthely megújult Pincészete, a Kristinus hamarosan degusztációs menükkel káprásztatja el a csúcsgasztronómia érdeklődőit, de addig is érdemes ellátogatni bisztrójukba, a Kristinus Gasztro Műhelybe. Az étlap kínálata ízelítőt nyújt abból, amit majd az étterem tökélyre visz, de már a Gasztro Műhely sem ismer kompromisszumot az alapanyagok minőségében, a tálalás esztétikájában és a helyi termékek iránti elkötelezettségben.

Ehhez garanciát nyújt a Kristinus Gasztro Műhely séfjének és cukrászának személye is. Komócsin Zoltán a kéthelyi borászat előtt ismert volt már az Olimpia Étterem szakácsaként, volt a Normakert Étterem konyhafőnöke, tavaszig pedig az Oxygén Wellness Naphegy konyhafőnök-helyetteseként szervezte és irányította a budai prémium egészségközpont konyháját.

A modern és a molekuláris gasztronómiai irányzat épp annyira érdeklődési körébe tartozik, mint az őstermelői alapanyagok használata, melyeket szezonális kínálatnak megfelelően használ ételkölteményeiben. Nem kevésbé impozáns Kulcsár Erika cukrász karrierútja sem: a Ruszwurm, a Four Seasons Gresham Palace vagy a Paleo Manna cukrászat mellett dolgozott már szakoktatóként is.

Kettejük értelmezésében a helyi, prémium alapanyagok jelentik a kulcsot a Kristinus Gasztro Műhely egyedülálló arculatához. Cél, hogy túlnyomórészt Somogy megye alapanyagait használják. A bisztróban jelenleg Hubertus Angus marha mellett Kalla Roland sajtjok, az Ott család magvai és aszalványai, Istvándy mangalicatermékek, bivaly- és szürkemarha-szalámik, T. Nagy Tamás sajtok, Valhorna csokoládék, kakaók, Boiron pürék, Debic holland prémium tejszín, Bridor prémium pékáruk, Wiberg ecetek és fűszerek, Elle Vire vaj és Sosa molekuláris termékek kerülnek a tányérokra.

 

{gallery}gasztromuhely{/gallery}

A galéria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre!

 

Egész évben nyitva:

Szerda – Szombat 11:30 –tól 22:00- ig.

 

Elérhetőségek:

www.kristinus.hu

www.facebook.com/kristinusborbirtok

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon:+36/85 539 014

Multiple Image #1. It can support html.

kristinus logoKristinus Borbirtok

Pincekulcs a Balatonhoz

 

A kéthelyi AX Borászat újjászületett: Kristinusra váltottuk a nevünket. A Kristinus Borbirtokon azokat keressük, akik többre nyitottak, a pohárban a kalandot keresik,az izgalomra vágynak, miközben tudják, hogy biztos kezek vezetik őket felfedezőútjukon. A Dél-Balaton szelíd lankáin található Kéthelyen tudásunk legjavát kínáljuk ehhez az utazáshoz, amelyben a bor mellett az építészetnek, a gasztronómiának és a kultúrának is helye van. Kóstold meg új borainkat, várunk gasztro-, kulturális- és zenei rendezvényeinken valamint Gasztro Műhelyünkben. 2016-tól fine-dining éttermünket és szállodánkat is kipróbálhatod.

 
{gallery}kristinus{/gallery}

 

Elérhetőségek:

www.kristinus.hu

www.facebook.com/kristinusborbirtok

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon:+36/85 539 014

 

Egész évben nyitva:

Hétfő - vasárnap: 10.00 - 19.00

 

 

Koszorú vásár a Künzelsau téren

Október 24-én délelőtt és 26-31-ig 8-16:30-ig idén is kaphatók Bődör Magdolna saját készítésű koszorúi, sírdíszei termelői áron, ízléses kivitelben.

Élővirágos koszorú rendelés a 06 30 5876 700 telefonszámon.

A galéria megtekintéséhez, kattintson a képre!

{gallery}2015-10-06-21-05{/gallery}

Keresés a tartalomban...

Elérhetőségek

Levélcím: Marcali Portál

8700 Marcali Orgona u. 1-3 "A" lh. fsz. 2
NMHH nyilvántartási szám: 1253-3889
Alapítás éve: 2000.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Reklámmal kapcsolatban: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Cookie-k használata a weboldalon

Küldjön nekünk Ön is híreket!
Történt olyan esemény vagy hír a térségében ami nincs fent a Marcali Portálon, esetleg hallott, látott, fényképezett, valami érdekeset és Ön szerint fent lenne a helye hírportálon?
Küldje el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!


Megjelenés: Szerkesztőségünk fenntartja a jogot, hogy a részére elküldött híreket - a tartalom csorbítása nélkül - a megjelentethetőség érdekében módosítsa, szerkessze. A megjelenésre vonatkozóan garanciát nem vállalunk - azaz nem mindegyik, részünkre elküldött hír jelenik meg szükségszerűen a marcaliportal.hu-n.

A marcaliportal.hu sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához.