Skip to main content

Szombaton a Moháccsal kezd az ifi …

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2012. február 15. Szerda, 11:14

D2X_7524A hétvégén megkezdődik az női NBI/B kézilabda bajnokság tavaszi fordulója. A Mohácsot fogadjuk a Városi Sportcsarnokban. Délután háromkor az ifi, ötkor a felnőtt csapat mérkőzik. Tegnap kora este az ifi csapatot kerestem fel edzésén és Szántó Angélát a csapat trénerét kértem egy rövid beszélgetésre a szezonkezdő mérkőzés előtt.

Kezdődik a szezon, a tavaszi forduló. A felkészülésetek végén jártok. Arra kérlek, tájékoztasd olvasóinkat a felkészülésről, és arról hogy történt-e változás a keretben? Mit vársz? Milyen tavasznak nézünk elébe?

A keretben semmilyen változás nem történt, a játékoskeret megegyezik az őszi szezonéval. Januárban, februárban dolgoztunk egész végig. Egy „vegyes" alapozást végeztünk, többnyire labdával.

Én azt gondolom, hogy a tavalyi szezonban fejlődtek már annyit a lányok, hogy idén joggal tűzzük ki azt a célt, hogy több pontot szerezzünk. Egy-két olyan mérkőzést akarunk megnyerni, ahol ellenfeleink hasonló tudással rendelkeznek. Azokat a meccseket, amit ősszel a második félidőben vesztettünk el, azokat sokkal szorosabbá kell, hogy tegyük, illetve meg kell, hogy nyerjük.

Mindenki tudja, hogy a csapat nagyon fiatal. Átlagéletkoruk szerint emlékeim szerint Marcaliban ilyen fiatal csapat még nem volt, aki az ifi bajnokságban szerepelt. Ezek a lányok az ősszel nagyszerűen helytálltak és nagyszerűen teljesítettek most a felkészülés során is. Azt pedig majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Mi a helyzet a sérültekkel?

A sérültek gyógyulófélben vannak, igaz egyszer-egyszer még érzékenyek a sérüléseik, sajnos a teljes pihenőre nem volt mód. Most úgy látom, bizonyos feladatokat már rájuk lehet bízni védekezésben is, támadásban is.

A Moháccsal kezdünk. Egy kis esélylatolgatásra kérlek.

Ősszel idegenben kikaptunk, nem volt szerencsés, hogy a felnőtt csapat után játszottunk. Ez eltér a mi megszokott ritmusunktól. Az első mérkőzésünk volt ezzel a fiatal kis csapattal, kicsit megilletődöttek voltak a lányok. Ha az a Mohács jön, akivel az ősszel játszottunk, ők velünk egy szinten vannak – náluk is több serülő játszik – , akkor a pillanatnyi forma fog dönteni! Nagyon bízunk hazai pályán a közönség bíztatásában, és hát „kiéheztek" már a lányok a meccsre.

Köszönöm a beszélgetést!

(a galéria kis képekre kattintva érhető el)

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb