Skip to main content

Somogy ezer éve megyei honismereti verseny szóbeli döntő

Írta: Zajcsukné Páhi Katalin
Megjelent: 2012. március 30. Péntek, 19:09

D2X_4070Ma délután rendezték meg a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolában a Somogy ezer éve megyei honismereti verseny szóbeli döntőjét. Erre a tanév során megoldott 5 írásbeli forduló után a legjobb 11 helyezést elérő 4-4 fős csapatokat hívták meg. A gyerekek játékos feladatok keretében számot adhattak tudásukról szűkebb lakóhelyük, Somogy megye néprajzáról, régészeti emlékeiről, újkori és jelenkori történelméről.

A zsűri a kaposvári megyei levéltár, a megyei múzeum és a megyei könyvtár munkatársaiból állt. A csapatok nagyon szépen felkészültek, nagyon sok feladatot teljesítettek szinte hibátlanul, így szoros végeredmény alakult ki.

Első helyezett lett a SIOK Vak Bottyán Általános Iskola 1. csapata (Siófok), második lett a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola 1. csapata (Marcali), harmadik pedig a Kinizsi Lakótelepi Tagiskola (Kaposvár) csapata.

A negyedik helyen holtverseny alakult ki. Ugyanannyi ponttal végzett a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola 2. csapata (Marcali), a Ladi János Általános Iskola csapata (Mesztegnyő) és a Révkomáromi János Általános Iskola 1. csapata Kutasról.

A versenyzők és a felkészítő tanárok is szép ajándékokkal térhettek haza egy tartalmas, jól hangulatú megmérettetés után.

(a galéria kis képekre kattintva érhető el)

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb