Skip to main content

Véget ért a serdülőválogató Budapesten …

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2012. december 29. Szombat, 15:13

DSC_0272100Háromnapos tornán mérkőzött a leány serdülőválogatón, a régiónk csapata. Ahogy arról már korábban hírt adtam Marcaliból Bán-Farkas Dorottya és Kuti Bettina kapott behívót a régiós válogatottba. Az ország nyolc utánpótlás régiójában szerveződő válogatottak, a XI. Budapest Kupa Régió Válogatottak Tornája elnevezésű megmérettetésen igyekeznek jól szerepelni, részben a „mundér becsületéért", a csapat győzelméért, részben hogy a Magyar Serdülő Válogatott helyszínen lévő edzőjének figyelmét magukra irányítsák.

Külön tudomány beazonosítani a régiókat - amelyeket nemes szándékból vezérelve, neves már elhunyt kézilabdázókról neveztek el – de igyekszem segíteni.

Csapatunk Baranya, Tolna és Somogy megyék válogatottja (Zákányi Bálint UR: ABUCZKI Fruzsina, ÁGOSTON Réka, BÁN FARKAS Dorottya, BÁRCZI Laura, FEKETE Alexandra, HORN Mónika, KUTI Bettina, LENGYELFALUSSY Vivien, MÁTÉ Fanni Szabina, SÁRDI Klaudia, SXHATZL Natalie, SOMOGYI Éva Rózsa, SZAPPANOS Anna, TORNÓCZKY Sára, TUTTI Kata, VÁRTÓK Ramóna) első mérkőzését a győri régió csapatával (Tóth László UR) játszotta és kikaptunk 24:18 (12:10) arányban. Aznap este egy második mérkőzésünkön kikaptunk a Csiszár László UR (Veszprém, Szombathely) csapatától 31:29 (14:12) –re. Ők lettek a torna harmadik helyezettjei ...

Pénteken játszottunk egy döntetlent a Sterbinszky Amália UR (Debrecen, Békéscsaba, Orosháza) ellen 22:22 (11:11) ők lettek a torna negyedik helyezettjei. Majd a Kulcsár Anita UR (Nyíregyháza, Miskolc, Gyöngyös, Tiszavasvári) legyőzésével 34:18 a hetedik helyen végeztünk.

Ma délelőtt beszéltem a régiós válogatottunk egyik edzőjével Balogh Beatrixszal. Beszéltem a helyszínen a mérkőzésekről képeket készítő Kuti Andrással (Köszönöm a képeket!). Én idén nem voltam ott a rendezvényen, ezért a véleményem nem helyszíni tapasztalatra hagyatkozik de azért leírom, talán igazam van.

A leány döntőt, a Pest- Nógrád régió nyerte, Budapest ellen. [Adorján János UR - Kovács László UR 18:26 (9:13)] Nagyon sok jó csapat, kiváló anyagi és tárgyi feltételekkel. Ide sorolom még észak-nyugat Magyarországot Győr, Veszprém, Vas megyéket. Vannak ők és vannak a többiek.

A mi csapatunk hat, vagy hét egyesületből tevődik össze - szerintem így van jól! - akiktől kikaptunk azok 2-3 csapatból voltak. Sokkal összeszokottabbak, mint mi. Persze a mi lányaink is jól ismerik egymást, de mint ellenfelet! Az a néhány közös edzés, amin együtt részt vesznek – ráadásul közben fizikai felmérőket is végeznek - nem elegendő. Megoldást kellene találni arra, hogy a legközelebbi alkalommal a Régió Válogatottak Tornája előtt a kiválasztott csapat néhány napot együtt készüljön. Így nem tudják a lányok megmutatni valódi képességeiket. A negyedik mérkőzésünkre egészen jól összejöttünk ....

DSC_0272800

(2011 –ben a Debrecen egy 3 napos edzőtábor után úgy elverte, a szinte csak győriekből álló régiós válogatottat (Tóth László UR), hogy öröm volt nézni!)

Amúgy Beától megtudtam mostantól régi csapattársa, Bohus Beáta a szövetségi edző a serdülő válogatottnál.

{gallery watermark=1 watermark:position=se watermark:x=10 watermark:y=10}2012-12-29-15-12-10{/gallery}

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb