Skip to main content

3 ezüst ... 3 bronz ...

Írta: Nagy Róbert
Megjelent: 2013. január 21. Hétfő, 04:56

globalgrappling22MVSZSE Küzdősport Szakosztályának versenyzői január 19-én, szombaton a Global Grappling Liga első fordulóján Veszprémben léptek tatamira. A ju-jitsu versenyszabályaihoz nagyon hasonló grappling versenyrendszer két típusába (Gi és Combat kategóriákba) neveztünk versenyzőket. A „Gi" kategória azt jelenti, hogy a versenyzők a hagyományos japán küzdőruházatot viselik és tilos a küzdelemben az ütés-rúgás. Kicsit hasonlít a judo-hoz, de a földre kerülés után engedélyezett a fojtás, a karfeszítés és a lábfeszítés szinte a végsőkig. A másik kategória a Combat Grapling, ami abban különbözik a Gi kategóriától, hogy engedélyezettek a teljes erővel bevitt ütések és rúgások nem csak az állóharcban, de az ellenfél a földre kerülése után is.

A kedvezőtlen időjárási viszonyok kissé átírták a tervezett forgatókönyvet. A 137 nevezés 110 körülire csökkent... ami így is magasnak mondható. A selejtező mérkőzések 10 órakor elkezdődtek és a döntők 18 órakor értek véget, ami a hosszú és erőn felüli „állóképességet" igénylő körmérkőzéseknek volt köszönhető. (A felnőtteknél egy menet ideje folyamatos 6 perc!) Mindenki küzdött mindenkivel a kategóriáján belül.

A rendezvényre a baráti hangulat és a sportszerűség volt a jellemző. A marcali ju-jitsu egyesületet az összevont Gi női kategóriában (55-75 kg!) Gáspár Lívia és Greffer Kinga képviselte, Gi kadett kategóriában Dudás Péter és Izsák Bálint lépett tatamira, míg Lisztes Károly a Gi felnőtt kategóriában harcolt. A Combat versenyszámban Dudás Péter, Izsák Bálint és Lisztes Károly neveztek.

Lassan már megszokottá vált, hogy a marcaliak legalább egy kategóriában a dobogó legmagasabb fokára felállnak. Ez most nem sikerült! Nagyon erős mezőny volt. Bálint könyék sérülést szenvedett a középdöntők során és a súlycsoportok összevonása sem nekünk kedvezett. Mégis olyan eredményeket harcoltak ki a sportolóink, amire büszkék lehetünk.

Összevont női kategóriában Greffer Kinga ezüstérmet, Gáspár Lívia pedig bronzérmet szerzett.

A fiúk közül Lisztes Károly felnőtt Combat kategóriában ezüstérmet kapott és csak EGY pont választotta el az aranyéremtől. Gi kadet kategóriában Izsák Bálint bronzérmet kapott és Dudás Péter a negyedik helyen végzett. Combat kadet kategóriában Dudás Péter ezüst, Izsák Bálint bronzérmet hozhatott haza.

A díjkiosztás megelőző pihenőidőben a legnagyobb sikert mégis az egyesületünk érte el – köszönhetően Petya által kezdeményezett „flash mobnak". A fáradt versenyzők és nézők arcára csalt mosolyt és jutalmazott vastapssal az a rövidke bemutató, amit  linken megtekinthet a Kedves Olvasó.

Azt gondolom, hogy túlzás nélkül kijelenthetem: ez a verseny volt az eddigi legkeményebb megmérettetés számunkra! A Global Grappling Liga következő állomása márciusban Budapest...

{gallery watermark=1 watermark:position=se watermark:x=10 watermark:y=10}2013-01-21-04-59-08{/gallery}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb