Skip to main content

Szezon előtti beszélgetés Györkös Tamással a Marcali Városi Fürdő és Szabadidő Központ igazgatójával …

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2013. március 04. Hétfő, 11:47

Gyorkos_Tamas_100Városi tulajdon lett január elsőjével a fedett uszoda, milyen változást hoz a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont életében?

A Fürdő életében gyakorlatilag semmilyen változást nem okoz. Remélem, hogy ezt a vendégek nem fogják megérezni. A fenntartó a Marcali Városi Önkormányzat lesz. Minden megy ugyanúgy tovább, ahogyan eddig.

Van-e változásárakban, nyitva tartásban, a beléptetés módjában?

Egyelőre nincsen. Gyakorlatilag az árakat nem változtatjuk, erről egyeztettem a Polgármester úrral. Elfogadták a javaslatomat, tehát árat nem emelünk idén sem! Ami a beléptetést illeti ott egy kis változást tervezünk, mert egy –két héten belül alapvetően megváltoztatjuk az úszók, és azok szüleinek beléptetési módját.  

Erről természetesen idejében értesülni fognak az érintettek. A lényege röviden annyi, hogy szeretnénk, ha mindenki a versenyzők, az edzők egy kártyával jönnének be. Ezáltal megszűnne a kontrolálatlan „összevisszaság”.  

Ez vonatkozik a fedettre is, de a nyári rend is ez lesz! Én azt szeretném, hogy a meglévő beléptető rendszerünkön keresztül jöjjenek be a sportolók.

Mi a helyzet a kistérségi úszásoktatással?

Gyakorlatilag a körzethatár nem változott, az ugyan az mint eddig. A tankerület vezetővel megegyeztem, hogy a környékbeli iskolákból ugyan úgy bejárnak úszásoktatásra a marcali Fürdőbe. A városi gyerekek, az iskolák és nagy örömünkre most már az óvodák több alkalommal is. Sikerült több időt biztosítani a legkisebbek számára. Minden óvoda külön időpontot kap  – hetente egy alkalmat  - eddig össze voltak vonva, ami  egyrészt nehezen volt kezelhető, másrészt az alkalmak nem voltak elegendőek. Ez csak a „fürdőzésre” volt elég, nem az oktatásra.

Történt egy kis átszervezés. Mostantól Rácz Gábor az úszás oktató. Tevékenysége kezdete óta megduplázódott a gyerekek száma.

A Marcali Városi Fürdő átvette az úszószakosztályoktól az úszásoktatást. Ezt a döntést egyeztettem a városvezetéssel. Március elsejével az úszás oktatást a Fürdő fogja koordinálni. Erről az értesítések már kimentek, az iskolákba, médiákba.   Szerettem volna átláthatóbbá, szervezettebbé tenni ezt a tevékenységet, és természetesen ettől bevételt is remélünk.

Történt változás az időpontokban?

Az időpontok maradtak. Ugyan úgy az iskolai rendszerű úszásoktatás folyik 8 órától délután 3 –ig. Ebben az időszakban és a délutáni sportedzések idejében csak egy pálya áll a rendelkezésére a vendégeinknek. A meleg vizes medence, a dzsakuzzi, a szauna természetesen üzemel.

A szauna használatával kapcsolatban van változás. Több hónapon át figyeltük a vendégeink szokásait, és ahhoz alakítottuk a nyitva tartást. Figyelemmel kell lennem a költségekre is, „holt időben” feleslegesen nem fűjükbe a szaunát. Az időpontok természetesen kivannak függesztve.

A nyitva tartásunk annyiban változott, hogy szombaton és vasárnap reggel 6-8 között érdektelenség okán megszűnt a sportúszás lehetősége.

Nyitás és a szabadtér programjai a következő kérdéskör. Mikor nyit a szabadtér?

Június elsején nyitunk. Akkortól lesz víz a medencékben és akkorra szervezünk programokat is. Ismét megrendezzük a nagyon sikeres Kölök Parádét délelőtt, és nagyon színvonalas sok embert megmozgató délutáni, esti programokat tervezünk a Turisztikai Egyesülettel a szezonnyitóra.

Sok rendezvény van tervben, több kisebb és néhány nagyobb. Ismét lesz strandkézilabda, strandröplabda, strandfoci.  Sorra jelentkeznek be az edzőtábor rendezés szándékával a műúszók, ők mindig kedveskednek egy bemutatóval a vendégeinknek.

Még a nyitás előtt április 20 –án lesz egy montenbike verseny. Ez egy országos rendezvény lesz, itt bent a napozó réten, és a környéken rendezi meg a Marcali Kerékpáros Egyesület és a Fürdő. Ebből szeretnénk, ha hagyomány lenne, most az első alkalom most lesz.

Köszönöm az információkat!

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb