Sikeres pályázat ...

2009.
09.17
Elbírálásra került a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett „A szak- és felnőttképzés struktúrájának átalakítása – TISZK rendszer fejlesztése” című pályázat, melynek keretén belül a Marcali, Barcs, Kadarkút, Nagyatád Szakképzés- szervezési Társulás 240 949 578 forintot nyert. A 100%-os támogatottságot élvező pályázatot gesztor önkormányzatként Marcali nyújtotta be. A pályázat elsődleges célja a szakképzés összehangolása, a képzések gazdasági fenntarthatóságának növelése, a források koncentrált felhasználása, a munkerő-piaci igényekre való rugalmas reagálás, a gyakorlati képzés erősítése, a szakképző iskolák szakképzési tevékenységének kiegészítése a felnőttképzéssel.

Megnyílt a Vásár ...

2009.
09.17
Dr. Suchman Tamás Kormánybiztos, a Balatoni Fejlesztési Tanács Elnöke, nyitotta meg ma délelőtt a XVII. Marcali Nemzetközi Kiállítást és Vásárt. A megnyitót megelőzően a Katona József utcai "Bóbita" Óvoda nagycsoportosai mutatták be nagysikerű előadásukat. Átadták a Vásár Díjakat. Az „Év vállalkozása” díjat Ősz Sándor nyerte. Ezt követően, a nagyszámban megjelent közönség, „szétszéledt” és megkezdődött a Vásár!

Villámlátogatás a Parlamentben ...

2009.
09.16
Villámlátogatás a Parlamentben: a Dorna elnöke szerint biztosan megépül a Balatonring. "Nincs kétségünk afelől, hogy a jövő évben meg lehet rendezni a Magyar Nagydíjat a Balatonringen" - ezt mondta a Független Hírügynökségnek Carmelo Ezpeleta. A gyorsaságimotoros világbajnokság (MotoGP) jogtulajdonosa, a Dorna elnöke a Parlamentben egyeztetett a kormány vezetőivel szerda délután.

Carmelo Ezpeleta szerint azért látogatott Magyarországra, hogy megbizonyosodjon arról, a magyar kormány továbbra is kiáll a sávolyi projekt mellett. "Megbizonyosodtam róla, hogy mindenki nagyon keményen dolgozik a sikerért, ezért biztos vagyok benne, hogy a jövő évben már lesz futam a Balatonringen" - mondta. A nemzetközi gyakorlat szerint minden pályával ötéves szerződést köt a Dorna - ahogy a Balatonringgel is-, de Carmelo Ezpeleta elárulta: a sávolyi pályánál felmerült a szerződéshosszabbítás lehetősége, ebben a kérdésben ugyanakkor még nem született döntés, elsősorban a beruházásról tárgyalnak.

A tárgyaláson ott voltak a beruházást végző spanyol Sedesa és Grupo Milton cégcsoport vezetői, akik az építkezés jelenlegi helyzetéről tájékoztatták Carmelo Ezpeletát. A Dorna elnöke azt mondta: szerinte minden remekül össze van hangolva a beruházás körül, így semmi kétsége, hogy jövő szeptemberben Magyarországon is bemutatkozhat a MotoGP mezőnye. Carmelo Ezpeleta a Parlamentben tett villámlátogatása után Sávolyra is ellátogatott, hogy megnézze, hogyan haladnak a munkálatok.

Forrás: webradio.hu

Vásári előkészületek ...

2009.
09.16
Holnap délelőtt 10 órakor nyit a Vásár. Ma kétszer jártam a helyszínen, délkörül még csak néhányan dolgoztak a pavilonokon. Ma délután már beindult a nagyüzem! Késő estig építik a kiállításokat, berendezik a vendéglátóhelyeket. Több polgármesterrel is találkoztam, délután mindahányan maguk is részt vesznek településük bemutatójának kialakításában. A rajzpályázat anyagát is kiállították már, száznál is több alkotás érkezett. Amikor eljöttem éppen Bőle László tartott „bejárást” a vásári futást segítő tanulókkal. Szóval már pezseg a vásár környéke, már a meteorológusok is javítottak a prognózisukon! Nagyszabású, jó hangulatú vásárnak ígérkezik az idei!