Somogyfajsz kutyamentés ...

2009.
09.19
Értesítést kapott a Marcali Tűzoltóság, hogy egy Somogyfajszon lévő ház körülbelül 10 méter mély, használaton kívüli kútjába nagytermetű kutya esett. A kiérkező Marcali tűzoltók az állatot élve kimentették és a gazdájának átadták.(Marcali Tűzoltóság)

Szombaton délelőtt a Vásárban ...

2009.
09.19
Csendesen kezdődik a nap ma a Vásárban, de sokan lesznek az biztos! Az időjárás nagyszerű és a kiállítók is meg a programszervezők is nagyszerű kínálatot állítottak össze. Ma délelőtt azért volt a gyerekeknek gólyalábas bemutató … a nagypapákat is befogták egy kis testnevelésre! :-))) Délután itthon játszik a focicsapatunk: 2 -től ifi, 4 -től a felnőtt csapat. Ha szüreti felvonulókkal találkoznak a városban déluté 4 kor ne csodálkozzanak, a vásárba tartanak! Jöjjenek el Önök is! Egy programváltozás: technikai okok miatt a Dobrády Ákos helyett, ROY & ÁDÁM koncert lesz este.

Adorján Kupa Marcaliban ...

2009.
09.19
Szezonzáró úszóversenyt rendeznek ma a Városi Fürdőben, a Kaposvári Középület Építő Adorján SE hagyományos emlékversenyét, az Adorján-kupát. A ragyogó napsütésben a legkisebbek kezdték el az ötvenméteres számokkal a versenyt. Közel 100 úszó érkezett városunkba, Kaposváron jelenleg felújítás miatt nincs versenyzésre alkalmas medence.

A Szakképzőben jártam ...

2009.
09.19
Tegnap délelőtt felkerestem irodájában Bodrogi Csabát a Marcali Szakképző Iskola igazgatóját, és a tanévkezdésről kérdeztem.

Ma szinte „harcolnak” a diákokért az Iskolák, Önöknek hogy sikerült a beiskolázás?

Elmondhatom egy jó tanévet kezdtünk szeptemberben. Az Iskola hivatalos befogadó képessége 350 fő, jelenleg 345 tanulónk van. Ez 41 tanulóval több, mint az elmúlt évben. 110 szakközépiskolásunk, 123 szakképzősünk és 112 9-10 osztályos tanulónk van. 95% -ban „feltöltöttük” a beiskolázható tanuló létszámot.

Indítottak ebben a tanévben új szakmákat? Terveznek-e változtatni a jelenleg oktatott szakmák tekintetében?

Ebben az évben még nem terveztünk, és nem is indítottunk új képzést. A felnőttoktatásban viszont a Munkaügyi Központtal közösen, több elképzelésünk körvonalazódik. Az érettségi utáni képzésben foglalkozni kívánunk a személy és vagyonvédelemmel kapcsolatos oktatással. Nyitni kívánunk a lakosság felé is, például tanfolyamokat készülünk indítani idősebb számítógép használóknak.

Tovább!