Van új Igazgatója a Kórháznak ...

2009.
12.23
Tegnap ülésezett Marcali Város Önkormányzata. Az ülés elején esküt tett, és átvette megbízó levelét Hosszú András, új önkormányzati képviselő aki Varga Lászlót váltja fel. Megválasztotta a Testület, Dr. Antal Gabriella személyében a Városi Kórház új Igazgatóját. Egyhangúan elfogadták a Városi Kulturális Központ, elmúlt öt évéről szóló beszámolóját. Egy a Kistérségi Társulás hatásköréről kialakult polémia során Dr. Sütő László bejelentette, indul a Polgármesteri székért a következő ciklusban. Hosszas vita alakult ki a Ságvári és a Lenin utca elnevezésével kapcsolatban. Januárban megkérdezik a lakosságot: kívánják-e az utcanév változtatást.

Falukarácsony Gyótán ...

2009.
12.21
Reggel kezdődött ... Dezső, a disznó jobblétre szenderült ... Disznóvágással kezdődött a Gyótapusztai falukarácsony. Napközben hurka-kolbász és más disznóság készül az áldozatból :-))) Estére vacsora lesz belőle, egy település dicséri majd ... Nagyon hideg és este hat óra lett, mire a hivatalos rész megkezdődött. Az épület idén utoljára lesz használva a jelenlegi állapotában, tavasszal komoly felújítás kezdődik. Ráfér ... A szép számmal megjelent helybélieket, a kéthelyi Hagyományőrzők műsorával köszöntötték. Vacsora követi az előadást.

Zöld út a Sole-Mizo a Túró Rudi üzletéhez ...

2009.
12.21
Elgördült az akadály az elől, hogy a Sole-Mizo megvegye a Danone Túró Rudi üzletágát. A GVH szerint a vásártól nem lehet különösebb piackorlátozást várni, mert a piacvezető Pöttyös és a sok kis sajátmárkás termék fenntartja a versenyt.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Sole-Mizo Zrt. irányítást szerezzen a Danone Kft. Túró Rudi üzletága felett. A bérgyártás rendszerén keresztül nem csak a Pöttyös és egyéb "valódi" márkák versenyeznek, hanem több saját márkás termék is. Indoklásuk szerint az újonnan létrejövő vállalkozás több okból sem képes a verseny korlátozására. Egyrészt bérgyártás tekintetében a kiskereskedelmi saját márkát gyártató vállalkozások szabadon újra szerződhetnek más tejipari vállalkozással, másrészt a Pöttyöst gyártó, piacvezető Friesland szintén folytat bérgyártást.

Harmadrészt rendkívül egyszerű Túró Rudi gyártásba fogni, hiszen egy erre alkalmas speciális gépsor 100-300 millió forint befektetéssel, kb. 6 hónapos idő alatt kiépíthető. Negyedrészt a Túró Rudi gyártásban jelentős kihasználatlan termelési kapacitások vannak (a piac egészét tekintve kihasználatlan a teljes kapacitás hozzávetőleg fele). Az összefonódás után a teljes piaci kapacitás elegendően nagy hányada tartozik a fúzióban érintett felektől független piaci szereplőkhöz.

A fentieket figyelembe véve, a GVH álláspontja szerint az összefonódás következtében számottevő káros versenyhatás fellépése nem valószínűsíthető. A felvásárlást szeptemberben jelentette be a Sole-Mizo és a Danone. A marcali Túró Rudi gyártása növekedhet is a tulajváltozással, ráadásul vállalják, hogy két évig minden dolgozót megtartanak az üzemben.

Forrás: origo.hu