Országos pedagógiai szakmai napok ...

2010.
09.03
Konferencia volt ma napközben, a Városi Kulturális Központba. Egy 10 helyszínes sorozat állomása volt Marcaliban. A helyi Pedagógiai Szakszolgálat elismertségét jelzi: az egyedüli helyszín Marcali, ami nem megyeszékhely vagy nagyváros. A konferenciát a Nemzeti Erőforrás Minisztérium képviselője Nagy Gyöngyi Mária nyitotta meg. Előadások következtek, közöttük Dr. Gergőné Babina Jusztina előadása a „Kistérségi ellátási modell, és pénzügyi finanszírozás.” címmel. Mint megtudtam az igazgató asszony meghívást kapott valamennyi helyszínre, hogy a marcali példán mutassa be a szolgálat működésének Marcali tapasztalatait. Szekcióülésekkel záródott a konferencia.

Önkormányzati választások - 2010.

2010.
09.03
Készítettem egy oldalt, amit most a jelöltállítás lezárását követően közzéteszek. Összegyűjtöttem egy oldalra minden Városunkban hivatalosan képviselő jelölti státuszt szerzett indulót.

Néhány jelöltnek nem tudtam ez idáig megszerezni a fotóját, ezúton is kérem, küldjék el számomra.

Ezen az oldalon fogom ismertetni a választások eredményét, illetve itt fogom a kistérségben megválasztott polgármesterek nevét közzé tenni. A logóra kattintva elérik az oldalt, illetve a végeredmény megismerésig az oldalsó reklámsávban elhelyezett „banner” -ra kattintva nézhetik meg a jelöltek listáját.

A körülményekhez képest jó nyári szezont zárt a Fürdő ...

2010.
09.03
Czimmerman Árpádnál a Városi Fürdő és Szabadidőközpont igazgatójánál jártam ma és a szezonról, valamint terveikről kérdeztem.

Minden médiában azt olvasom, hallom, látom, hogy csökken a fürdővendégek száma a megyében. A múltkori beszélgetésünkkor a július végi adatok ismeretében a szinten tartásról nyilatkozott. Itt az ősz, nagyon korán jött. Sajnos aktuális megkérdeznem: mit mutatnak az adatok a nyár végén?

Augusztus 1 –ig a végleges számok is azt mutatták, hogy szinte pontosan az előzőévvel azonos volt a látogatottság. Most a hónap végi számok 300-350 fő növekedést mutatnak. Tehát többen jöttek idén a Fürdőbe, mint az elmúlt évben. Elmondható, hogy minimálisan, de növeltük az éves látogatottságunkat ez idáig, minden bennünket is sújtó negatív tendencia ellenére. Állítom: megszerették Városunk Fürdőjét, és az érdeklődés alapján bízom abban ez egy tendencia, ami növekvő vendégszámmal párosul.

Meddig lesz nyitva a szabadt téri fürdő?

Tovább a teljes szöveghez!