Városunk

DSCN6093

A Marcali és Vidéke Horgász Egyesület elnöksége ma 14.00 órára hívta össze, az elmúlt öt éves egyesületi munkáját értékelő, valamint az elnökséget és az ellenőrző bizottságot megválasztó közgyűlését a Civil Szervezetek Házába.

 

DSCN6134

Filmvetítéssel kezdődött, a Nagy Korzó Csatával folytatódott, és Maksa Zoltán humorista műsorával záródott a Valentin napi program a Kulturális Korzóban.

 

szaki 20160212 183343 DSC 8868

A Siófoki Szakképzési Centrum Marcali Szakképző Iskolája ma rendezte meg a szalagavatóját a Marcali Művelődési házban. 56 végzősnek kötöttek szalagot jelezve, hogy lassan vége a tanulás korának, még jönnek a vizsgák és következik az ÉLET! Sok sikert és boldogságot Nektek!

 

Vigmondné Szalai erikaFebruár 27 –én hatodik alkalommal rendezik meg Marcaliban a Borforraló Fesztivált. Erről és a 2016 év jelentősebb kulturális programjairól kérdeztem Vigmondné Szalai Erikát a Marcali Kulturális Központ igazgatónőjét.

 

Éppen a helyszín bejárásról érkeztél vissza, amikor a beszélgetésünkre sor kerül, a piactéren lesz a fesztivál. Miért kellett helyszínt változtatni?

 

Kinőtte már a Borforraló Fesztivál a Künzelsau teret. Egy nagyon sikeres rendezvényről van szó, amely már akkora tömeget mozgatott meg az elmúlt időszakban, hogy a továbbiakban már nem fér el biztonságosan a Künzelsau téren. A tér, mint rendezvényhelyszín hivatalosan 500 embert tud befogadni egyszerre. Főleg, mikor a sztárfellépők kerültek sorra, a közönséglétszám közelítette az ezres nagyságrendet is. A vonatkozó előírások sem teszik lehetővé, hogy a megszokott helyen rendezzük meg a fesztivált.

 

capture 20160212 064419

Döntés született a 2015. év második felében kiírt, - a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésére, kutatására, népszerűsítésére, megőrzésének és gondozásának támogatására beérkezett pályázatokról - jelentette be V. Németh Zsolt agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár.

 

betegek világnapja 021

Szent II. János Pál pápa 1992-ben február 11-ét a betegek világnapjává tette, mivel ez a nap a lourdesi jelenések emléknapja. Lourdes a világ legnagyobb zarándokhelye, ahol sok csodás gyógyulás is történik.

 

DSCN5566

Ma délután volt a főpróbája a Marcali Szakképző Iskola szalagavatójának a Marcali Művelődési Házban. Egyébként holnap lesz a Szőcsényi Szakiskolának is a szalagavatója.

 

DSCN5303

Ma délután ülésezett Marcali Város Önkormányzatának Civil Kapcsolatok, Kulturális, Idegenforgalmi, Sport és Ifjúsági Bizottsága. Mozsárné Kutor Veronika, a Bizottság elnöke vezetésével több napirendet tárgyaltak.

 

WP 20160209 11 28 11 Pro

A farsangi vigasság nem maradt el a Szigetvári utcai nappali ellátásban sem. A klubtagok jó hangulatát a tánc, a viccelődés és a délelőtt készült finom fánk fokozták.

 

IMG 9250

Ma, február 10-én 10 órakor egy rendhagyó farsangi Babóca torna várta a kisgyermekeket a Játszóházban.

 

DSC01603

A Hidas Frigyes Zeneiskolában farsangi növendékhangversenyt tartottak, ahol az ifjú zenész palánták kreatívan elkészített jelmezekben adták elő a produkcióikat.

 

véradás5

A Magyar Vöröskereszt Marcali területe és a Kaposvári Vérellátó állomás véradást tartott tegnap a Marcali Művelődési Házban.

 

DSCN5266

A végére egészen „belejöttünk”, Bizén is és a Noszlopy iskolában is sokan voltak tegnap este a 2016. évi költségvetés tervezetéről tartott fórumok helyszínein.

 

Farsang 2016 szinfalak

Korábban tapasztaltam magam is, hogy sokszor nem a felvonulás alkalmából készülnek a legjobb képek farsangkor, hanem a készülődés idején. Ahogyan Péter Csaba a nagyszerű képek elkövetője írja: „Ezek a képek nem a "Világot jelentő deszkákon" szerepléskor készültek, inkább amolyan előzmény-, és háttérfotók.” A képek a Mikszáth alsós farsangján készültek.

 

DSC 7924

Ma délután rendezték meg a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában a felsősök farsangi délutánját. Képek: Sárfi Anett

 

szente-2015
tej

Aktuális időjárás

3°C

Marcali

Részben felhős

Páratartalom: 94%

Szél: 14.48 km/h

  • 13 Feb 2016

    6°C 2°C

  • 14 Feb 2016

    11°C 4°C

Keresés a tartalomban...

Elérhetőségek

Levélcím: Marcali Portál

8700 Marcali Széchenyi u. 25.
NMHH nyilvántartási szám: 1253-3889
Alapítvás éve: 2000.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Reklámmal kapcsolatban: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Küldjön nekünk Ön is híreket!
Történt olyan esemény vagy hír a térségében ami nincs fent a Marcali Portálon, esetleg hallott, látott, fényképezett, valami érdekeset és Ön szerint fent lenne a helye hírportálon?
Küldje el a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!


Megjelenés: Szerkesztőségünk fenntartja a jogot, hogy a részére elküldött híreket - a tartalom csorbítása nélkül - a megjelentethetőség érdekében módosítsa, szerkessze. A megjelenésre vonatkozóan garanciát nem vállalunk - azaz nem mindegyik, részünkre elküldött hír jelenik meg szükségszerűen a marcaliportal.hu-n.