Menu
RSS

Nyári program a könyvtárban …

  • Írta: Vágó Zoltán
 
A Marcali Berzsenyi Dániel Könyvtár gyermekrészlege mindig szervez programokat a szünidőre a gyerekeknek. Ma rajzfilm vetítés volt. Legközelebb kézműves foglalkozás lesz két hét múlva.
Bővebben...

Ügyes kezek tábor …

  • Írta: Vágó Zoltán

Hétfő óta szorgoskodnak a Noszlopyban az Ügyes kezek tábor gyerekei. Számtalan ötletes alkotást készítettek már, a tegnapi napon készült sárkányokat a gyakorlatban is bemutatták!

Bővebben...

Kedves olvasó!

  • Írta: Vágó Zoltán
A következő néhány napban előfordulhat némi üzemzavar a Marcali Portál működésében. A közelmúltban „betörtek” a rendszerünkbe és egy időre megbénították a Portál működését.  Szerencsére a kiváló tárhely szolgáltató WEBTÁR, a napi rendszeres mentésből a leállást követő három órán belül visszaállította a működőképes állapotot. 
 
Meggyőződésem, hogy a támadás nem célzott volt, hanem általános, és automatikus. A Portált jelenleg működtető rendszer (Joomla) egy korábbi verziója. Azt már nem frissítik és egy biztonsági rést kihasználva „jött be” a kártokozó algoritmus. 
 
Az átállás a legújabb verzióra folyamatban van, de ez nem egyszerű, mert több mint 25 GB adatról van szó. 
 
Ezért valószínűleg a következő néhány napban előfordul „akadozás” ahogyan az ma reggel is történik. Nem tudok új képet feltenni…  
 
Elnézést kérek! Ez a gond még ma délelőtt megoldódik, és frissülni fog a tartalom. Az átállás a jövő hét elejére teljes lesz.
 
Az új Portál kezelhetőbb lesz, minden platformon egyformán nézhető, tehát nem fog „szétesni” sem mobilon, sem tableten. A menü is egyszerűbb lesz, és új típusú foto galéria készül, ahol a képek nagyobbak és egyszerűbben letölthetőek lesznek.
 
Vágó Zoltán
 

Kreatív Napközis Tábor …

  • Írta: Vágó Zoltán
 
Kreatív Napközis Tábor van a héten a Kulturális Korzóban. A gyerekek naponta készítenek más-más technikával alkotásokat, amit a tűbor végén természetesen hazavihetnek.
Bővebben...

Úszónapközi a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpontban

  • Írta: Lukácsné J. Gabriella
 
Elkezdődött a nyári szünet, megkezdődtek a nyári úszótáborok a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpontban. Június 29. és augusztus 08. közötti időszakban várjuk az úszni és strandolni vágyó 4-15 év közötti lányokat és fiúkat heti turnusokban, hétfő reggeltől péntek estig.
 
Bővebben...

Majorkán a Berzsenyis tanárok!

  • Írta: Berzsenyi Dániel Gimnázium
 
Eseményekkel teli évet zártunk a Berzsenyi gimnáziumban. Az önfeledt pihenésre csak az érettségik lezárása után kerülhetett sor. A sűrű év végi feladatok miatt a pedagógus napot is ekkor tudtuk megtartani. 
Bővebben...

Játszani jó!

  • Írta: Balogh Viktória
 
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is társasozni hívtuk a Mikszáthos gyerekeket. Délelőttönként két csoportban társas játékokkal ismerkedtek, szabályokat, technikákat tanultak. Délutánonként pedig az erdő, mező állatai körül kellett, hogy forogjanak a gondolataik, hiszen ez volt a hetünk témája. Ezzel kapcsolatos csapatneveket választottak, társas játékot készítettek, s ehhez kapcsolódott szerdai sport délutánunk is.
 
Bővebben...

Sikeres pályázat

  • Írta: Vágó Zoltán
Marcali Város Önkormányzata a Marcali Múzeum szakértő munkájával és támogatásával a Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló 2014. évi C. törvény 3 melléklet II. 7. b) pontja alapján kiírt „Múzeumok szakmai támogatása” című pályázaton 7.000.000 Ft támogatást nyert (a kiosztott 70 millió forint összegű keretből).
Bővebben...

Marcali zarándokok is részt vettek a somogyvári szent László ünnepen

  • Írta: Marcali Plébánia
 
Június 27-én szent László napján, a kaposvári egyházmegye védőszentjének ünnepén került sor Somogyváron, a Nemzeti Emlékhelyen pap és diakónus szentelésre. Szent László 1091-ben Somogyváron bencés apátságot alapított, melynek feltárt romjai közt látható az a királysír, melyben szent Lászlót először eltemették. 
Bővebben...

Berényben járt a Dalárda ...

  • Írta: Kőrösi András
 
Június 28-án Balatonberénybe kapott meghívást a Marcali Bajtársi Dalárda, „Balatonberényi búcsú és kistérségi szezonnyitó” rendezvényére. Az évenként megrendezésre kerülő, nyárköszöntő rendezvényen bemutatkozott a Marcali Városi Múzeum, /kötélgyártó kézműves bemutatóval / és Sabján Veronika iparművész /egyedi készítésű ékszerekkel/.  
 
Bővebben...

Keresés a honlapon

Elérhetőségek

Marcali Portál 
NMHH nyilvántartási szám: 1253-3889
Alapítvás éve: 2000.
Levélcím: 8700 Marcali, Széchenyi u. 25.
E-mail szerkesztőnek: admin@marcaliportal.hu
Hirdetéssel kapcsolatban: info@marcaliportal.hu