Menu
RSS

Programegyeztetés a Városházán …

 • Írta: Vágó Zoltán

DSC 6891

Németh Ildikó - közművelődési, idegenforgalmi és turisztikai referens városi programegyeztető tanácskozásra hívta ma délutánra Marcali civilszervezeteit, kulturális egyesületeit, intézményeit. A tanácskozáson részvett Sütő László polgármester úr. Gazdag programkínálat hangzott el, én csak kiragadok néhányat az elhangzottakból.

Bővebben...

Főpróba a Sportcsarnokban …

 • Írta: Vágó Zoltán

DSC 6888

Holnap lesz a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium Szalagavatója a Marcali Városi Sportcsarnokban. Ma koradélután a főpróbán jártam.

Bővebben...

Lakossági fórum a Noszlopyban …

 • Írta: Vágó Zoltán

DSC 7565

Tegnap este az 1 és 2 körzetnek városrészi fórumot rendeztek a Városi Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről a Noszlopy Iskola könyvtárában. A jelenlévőket Mészáros Géza és Fekete Kajos a városrész önkormányzati képviselők köszöntötték.

Bővebben...

Lakossági fórum Bizén …

 • Írta: Vágó Zoltán

DSC 7555

Tegnap este Bizén városrészi fórumot rendeztek a Városi Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. A jelenlévőket Fekete Lajos a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte.

Bővebben...

Történelmi előadás Bizén...

 • Írta: Monostori Szilveszter

IMG 6757

A Berzsenyi Dániel Városi Könyvtár és a Bize Városrészi Fiókkönyvtár szervezésében január 24-én, szombaton a bizei kultúrházban, a második világégés 70 évvel ezelőtti Bize és Marcali környéki történéseivel kapcsolatban tartott előadást Nagy Csaba hadikrónikás.

Bővebben...

Bene Zsolt r. alezredes a Marcali Rendőrkapitányság vezetője …

 • Írta: Vágó Zoltán

rendor

Ahogyan arról már egy képviselői kérdésre, a legutóbbi Képviselő-testületi ülésen adott polgármesteri válaszból kiderült, változás történt a Marcali Rendőrkapitányság vezetésében. Piros Attila rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány január 15-i hatállyal visszavonta Balassa Gabriella Virág rendőr őrnagy, a Marcali Rendőrkapitányság kapitányságvezetőjének vezetői megbízását, és január 16-i hatállyal Bene Zsolt rendőr alezredest bízta meg a kapitányság vezetésével.

Bővebben...

Zárt ajtók mögött. A Marcali Múzeum néprajzi gyűjteményének védelméről ...

 • Írta: Samuné Bogyó Hajnalka

raktar

Az elmúlt esztendőben a Marcali Múzeum számos közönségprogramnak és múzeumpedagógiai eseménynek volt színtere, amelyekről a Marcali Portál olvasói is értesülhettek beszámolók, fotók nyomán. A múzeum tevékenységi köreiben a közművelődést szolgáló programok, a kiállítások és a tudományos feldolgozó munka mellett alaptevékenység a gyűjtemény gondozása, gyarapítása is.

Bővebben...

Keresztelő kút a Boldog Gizella templomban …

 • Írta: Marcali Plébánia

kertesztelokut 15

A 22 éve épült Boldog Gizella templomban még nem készült keresztelő kút. Mivel a tavalyi évben elég sok gyermeket kereszteltek e templomban, szükségessé vált, hogy készítsenek odaillő keresztelő kutat.

Bővebben...

Elkezdődtek a lakossági fórumok …

 • Írta: Vágó Zoltán

DSC 6828

Tegnap este Horvátkúton városrészi fórumot rendeztek a Városi Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről. A jelenlévőket Mészáros Géza a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte. A rendezvényen a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet marcali fiókvezetője, Németh Ferenc adott tájékoztatást a csatornabekötések lakossági finanszírozásának lehetőségeiről.

Bővebben...

Pénteken lesz a gimis szalagavató …

 • Írta: Vágó Zoltán

DSC 6763

Készülnek a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium diákjai a szalagavatóra a Városi Sportcsarnokban. Lesz palotás és természetesen a végzősök keringője sem marad el. :-))

Bővebben...

Legyen olyan Marcali, mint amilyennek szeretnénk!

 • Írta: Vágó Zoltán

szechenyi 2020 logo allo 150Megkezdődött Marcali város Településfejlesztési koncepciójának és Integrált Városfejlesztési Stratégiájának felülvizsgálata!

Marcali város Településfejlesztési koncepciója 2003-ban készült. A város 2008-ban készítette el Integrált Városfejlesztési Stratégiáját (IVS), amely a 2007-2013-as Európai Uniós programozási időszak fejlesztési elképzeléseit ölelte fel. Az azóta eltelt években azonban mind a gazdasági, mind a társadalmi környezetben jelentős változásokat hozott nem csak a város, hanem az ország és az Unió életében is.

Bővebben...

37 372 802 Ft napelemes rendszer kiépítésre ...

 • Írta: Vágó Zoltán

szechenyi 2020 logo allo 150Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása Marcaliban" című, KEOP-4.10.0/N/14-2014-0277 jelű pályázatát a Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatóság vezetője 37 372 802 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

A pályázat csökkentett összeggel kerül támogatásra, a Kormány 1841/2014. (XII. 29.) Korm. határozata a Környezet és Energia Operatív Program 2011-2013. évekre szóló akcióterve 4. prioritás, 2. pontja alapján, a KEOP-2014-4.10.0/K és KEOP-2014-4.10.0/N komponense tekintetében kibocsátott pályázati felhívások olyan módosultak, amely szerint az egyes projektek beruházási igénye nettó 500 000 Ft/kW fajlagos mértéket meghaladó részének finanszírozását minden pályázó esetében a támogatást igénylők biztosítják.

Bővebben...

Keresés a honlapon

Elérhetőségek

Marcali Portál 
NMHH nyilvántartási szám: 1253-3889
Alapítvás éve: 2000.
Levélcím: 8700 Marcali, Széchenyi u. 25.
E-mail szerkesztőnek: admin@marcaliportal.hu
Hirdetéssel kapcsolatban: info@marcaliportal.hu