Városunk

DSC 4520

Dr. Sütő László Marcali Város Polgármestere köszöntötte a Művelődési Házban megrendezett ünnepségen a szépkorúakat. A köszöntőt követően a barcsi Orfeum zenekar lépett fel az 1930-40 –es évek népszerű dallamaival.

 

sl homeA Helyi Önkormányzatok Napja alkalmából, "Múlt, jelen, jövő" címmel, rendezett tudományos konferencián képviselte városunkat és a Kisvárosok Szövetségét Dr. Sütő László polgármester. A konferencián, előadásában a kisvárosok szemszögéből értékelte az elmúlt negyed század változásait.

 

Borítókép könyvek

Az ölbeli játék az első játékforma, melyet a még beszélni sem tudó gyermekkel is játszhatunk pár hónapos kortól akár nagy óvodás korig is.

 

IMG 4697

A hagyományokhoz hűen a 2015/2016-os tanévben is megrendezésre került a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola munkatervében szereplő Noszlopy- napok.

 

SAM 0118

Mesetúra volt tegnap a Noszlopy alsósainak. Köszönöm a képeket Réti Ildikónak!

 

DSC 4492

Az UNESCO nemzetközi tanácsának határozata alapján, Yehudi Menuhin és az UNESCO zenei tanácsának kezdeményezésére 1975 óta ünneplik október 1-jén a zene világnapját.

 

DSC08155

Az Erdők Hete alkalmából a Gyótai-erdő adott bő háromórás elfoglaltságot a Mikszáth iskola 2. a és 5. a osztályának.

 

DSC 1062

Taszáron került megrendezésre a felmenő rendszerű „Honvédelmi Kötelék” haditorna megyei fordulója középiskolások részére. Az eseményen Marcaliból a Berzsenyi Dániel Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium, míg Szőcsényből a Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola képviselte a járást.

 

 P9262991

Szeptember 26-án a keszthelyi Balatoni Múzeumban – immár az ötödik helyszínen – látható Marcali szimbolikus ipartörténeti emléke, a Petőfi utcai sárkányos cégér.

 

DSC 4401

A Mesepark Óvodában megemlékeztek a Magyar Népmese Napjáról ma délelőtt. A Margaréta csoportosok „A mezei nyúl és a sündisznó” című népmesét játszották el. Ezt követően népzenére táncoltunk, az óvoda teraszán a jó időt kihasználva.

 

DSC 4478

Mit arról már korábban hírt adtam augusztusban 150 000 000 forintot nyert a Város a korábban forráshiány miatt elutasított energiahatékonysági beruházások megvalósítására.

 

Bernáth Aurél Galéria

Október 3-án, szombaton délután a Marcali Múzeum Bernáth Aurél Galériájában (Kossuth u. 25) a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos rendezvénysorozatához kapcsolódva kellemes kikapcsolódást ígérő programot kínálunk élménykereső vendégeink számára.

 

 

DSC 3825

Október elsején megnyílik két hulladékudvar a járásunkban, Marcaliban és Vésén. Krajczár Ibolyát az MTKSZ Marcali és Térsége Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetőjét kerestem meg kérdéseimmel.

 

DSC 0758

Marcali Bajtársi Egyesület megalakulásának 25. évfordulója, a Bajtársi Egyesület és a Szlovén Tiszti Szövetség között kapcsolat 20 éves évfordulója alkalmából a Honvédelmi Miniszter és a Magyar Honvédség Vezérkar Főnöke kitüntetéseket adományozott. Az elismeréseket 2015. szeptember 26 –án a Kulturális Korzóban adták át.

 

048

Az Orbán kápolnánál, a marcali szőlőhegyen, terménybetakarító hálaadó istentiszteletet tartottak ma délelőtt 11 órakor. A kápolnánál évente két alkalommal van istentisztelet, a búcsú napján és ősszel.

 

tej

Aktuális időjárás

12°C

Marcali

fátyolos, ködös

Páratartalom: 96%

Szél: 11.27 km/h

  • 4 Okt 2015

    23°C 10°C

  • 5 Okt 2015

    21°C 10°C

Keresés a tartalomban...

Elérhetőségek

Levélcím: Marcali Portál

8700 Marcali Széchenyi u. 25.
NMHH nyilvántartási szám: 1253-3889
Alapítvás éve: 2000.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Reklámmal kapcsolatban: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Küldjön nekünk Ön is híreket!
Történt olyan esemény vagy hír a térségében ami nincs fent a Marcali Portálon, esetleg hallott, látott, fényképezett, valami érdekeset és Ön szerint fent lenne a helye hírportálon?
Küldje el a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!


Megjelenés: Szerkesztőségünk fenntartja a jogot, hogy a részére elküldött híreket - a tartalom csorbítása nélkül - a megjelentethetőség érdekében módosítsa, szerkessze. A megjelenésre vonatkozóan garanciát nem vállalunk - azaz nem mindegyik, részünkre elküldött hír jelenik meg szükségszerűen a marcaliportal.hu-n.