Skip to main content

Teljes létszámmal indul a megyei élvonal a következő szezonban

Írta: somogysportja.hu
Megjelent: 2011. július 18. Hétfő, 04:34

sponlineAugusztus 20-án 16 csapattal indul a pontvadászat a megyei élvonalban, ami az amatőr labdarúgás jelenlegi viszonyait tekintve szinte bravúrnak számít. A megyei II. osztályban harminc, míg a harmadosztályban 22 csapat versenyez majd, a következő év évadban. A nevezésekről, valamint a következő időszak feladatairól Csendes Balázs megyei igazgató tájékoztatta honlapunkat.

- Az elmúlt szezon végén, több megyei csapat felöl lehetett problémákról hallani, az esetleges további versenyzésükkel kapcsolatban. Hogyan alakultak a nevezések, milyen bajnoki mezőnnyel találkozhatunk, a következő bajnokságban?

- Nagy örömünkre szolgál, hogy a következő szezonban is 16 csapat küzd majd a megyei élvonalban, így sikerült megőrizni a megyei labdarúgás első osztályának fontosságát, nem lesz csonka bajnokság. Ebben a bajnokságban az eredetileg jogot szerzett csapatok közül a Ságvár nem kívánt élni az indulás lehetőségével és csak a megyei IV. osztályba adta le nevezését. Az elmúlt szezonban, az NB.II-ben indult Kaposvölgye csapata pedig – a szabályok adta lehetőséggel élve – egy újonnan alakult, szintén nagyberki székhelyű egyesületnek adta át az indulási lehetőséget, mely szintén a megyei első osztályba kívánt indulni, így alakult ki a 16-os mezőny. A másodosztály, a következő szezonban két 15-ös csoportból áll majd. Itt azért történt pár változás, a Kisbárapáti sajnos nem vállalta a feljutást, viszont a felkért Kaposfüred, élt az előrelépés lehetőségével. Újdonság lesz, hogy Nágocson több mint egy évtized után éled újra a labdarúgás, hiszen az eddig Bábonymegyeren szereplő AGIP Tab-OL SE csapata, ezentúl itt játssza bajnoki meccseit, de a jelenlegi állás szerint Bábonymegyer sem marad foci nélkül, és a megyei IV. osztályban fognak a továbbiakban versenyezni. A megyei III. osztályban két 11 es csoport (észak-dél) került kialakításra. A megyei IV. osztályba a nevezési határidőt meghosszabbítottuk, így július 22-ig lehet nevezni ebbe a bajnokságba.

- Akad olyan település ahol nyáron megszűnt a csapat illetve vannak-e új indulok?

- Mindkettőre van példa. Sajnálatos, hogy Nemesvíden a település igen rossz anyagi helyezte elérte a labdarúgást is, és nem tudtak nevezni. Nem anyagi okok miatt, de nem lesz foci Ordacsehiben sem, még kétséges, a kötcsei és a mernyei csapatnak az indulása is. Öröm viszont, hogy Törökkoppányban hosszú idő után újra rendeznek majd labdarúgó mérkőzéseket, míg a Háromfa egy év kihagyás után visszatér a megyei vérkeringésbe. A Somogyudvarhely jelezte, hogy szeretne feljebb indulni, hiszen megszervezték az utánpótlás gárdájukat.

- Azon somogyi csapatok, melyek nem a megyénk bajnokságaiban indulnak, visszatérnek, vagy maradnak abban a bajnokságban ahol eddig indultak?

- Jelenleg két ilyen csapatunk van. A következő idényben a Pogányszentpéter továbbra is Zalában, míg a Lakócsa pedig Baranyában indul, viszont mindkét gárdának a 2012/13-as bajnokságban már csak Somogy megyében lesz lehetősége az indulásra. Ide tartozik még, hogy az eddig nálunk szereplő, de Tolna megyei Nak, visszatér Tolnába.

- Komoly előírásokat támaszt a versenykiírás, a megyei I. osztályú csapatok felé, mind az edzőkérdésben, mind pedig az utánpótlás csapatok versenyeztetésével kapcsolatban. Ezen feltételek teljesítése mennyire okozott gondot a nevező gárdáknak?

- Örömmel mondhatom, hogy a nevezések alapján, a kiírásnak megfelelő utánpótlás csapatokat, valamennyi megyei első osztályú gárda benevezte a bajnokságba. Az U16-os bajnokság majd szeptemberre indul, így ahol ezzel kapcsolatosan még akadnak nehézségek, ott is még van idő ennek megszervezésére. Az edzőkérdéssel kapcsolatosan különösebb gond nem merült fel, talán csak egy csapatnál okozott komoly problémát ez, de végül az utolsó pillanatban itt is sikerült megoldani az edzőkérdést.

- Az előzetes elképzelések arról szóltak, hogy az igazgatóság szervezésében elindul a megyei öregfiúk bajnokság is. Hogyan áll ennek szervezése?

- A tervek szerint a bajnokságot két csoportban szeretnénk majd lebonyolítani. A részletes kiírás hamarosan felkerül az igazgatóság honlapjára. A bajnokságban valamennyi 35 évnél idősebb játékos szerepelhet, a nevezési díj 5.000 Ft lesz csapatonként, valamint a játékengedély sem lesz túl borsos, mindössze 1.000 Ft lesz, mely tartalmazza az áfát, valamint a játékos biztosítását is. Ez mindenképpen fontosnak tartjuk, hiszen sajnos – a megyében működő kezdeményezések - során több súlyos sérülés, sőt haláleset is történt az elmúlt évek során. A bajnokságban részvevők számára az orvosi engedély is kötelező lesz, ami mindenképpen a sportolni vágyok érdekét is szolgálja, hiszen fontos, hogy csak az vegyen részt komolyabb terheléssel járó versenysorozatban, aki egészséges és megfelelő állapotban van, a nagypályás mérkőzések lejátszásához. Az öregfiúk bajnokságon túl október végén szeretnénk elindítani a megyei futsal bajnokságot is, ezzel biztosítva a nagypályás csapatoknak az esetleges hétközi versenyzési lehetőséget is, mely felkészülést jelenthet a hétvégi mérkőzésekhez is.

- A további nyári menetrend hogyan alakul a bajnoki rajtig?

- Már az év elején meghatározott elképzelések szerint zajlik majd a nyári ügyintézés. Július 25-től augusztus 5-ig, kihelyezett ügyintézés lesz Barcson (Sportcentrum), Marcaliban (Marcali VSZSE pálya) és Siófokon (Bányász stadion). Ezeken a helyeken, a slasz.hu internetes honlapunkon hamarosan megtalálható rend szerint lesz lehetőség, a játékengedélyek kiváltására. Itt lehetőség lesz majd az átigazolások leadására is, de az elkészült igazolások átvételére, továbbiakban is Kaposváron lesz lehetőség. Július 22-én tartjuk az előző év ünnepélyes díjkiosztóját, Kaposváron a Megyeházán. Ide azon csapatok vezetőit várjuk, akik az előző szezon teljesítménye alapján sportszer díjazásban részesülnek majd. Augusztus 5-én összevont ligaülésre kerül sor, melyre minden – a megyei osztályban induló – csapatot várunk. Az ülés első részében az időpont egyeztetésre kerül sor, majd utána a július 1-től érvényes – a látványsportágakat érintő – társasági adó ezen sportágakra való felajánlásának lehetőségéről lesz szó. Augusztus 7-én Magyar Kupa előselejtezőt tartunk, majd 14-én már a megyei I. osztályú gárdák is bekapcsolódnak a küzdelmekbe. A bajnoki rajt pedig minden bajnokságban augusztus 20-21-én lesz majd.

- A pályahitelesítések a bajnokság befejeződésével lejártak. Mikor kerülnek újra hitelesítésre a sporttelepek?

- A pályahitelesítésekkel kapcsolatban az igazgatóság saját döntése alapján az elmúlt szezonban érvényes pályahitelesítések érvényességét augusztus 31-ig meghosszabbítottuk, így augusztus végén illetve szeptember elején kerül sor majd ezek újrahitelesítésére. Természetesen azon csapatok pályáit, melyek az elmúlt szezonban nem szerepeltek, azokat a bajnoki illetve a kuparajtig hitelesíteni fogjuk.

Megyei I. osztály:

Mezőcsokonya SE., Somogyvár KSE., Kaposmérő SE., Lengyeltóti VFC., Babócsa SE., Tab VSC., Balatonszabadi LSE., Marcali VFC., Kiskorpádi SE., Lábodi MSE., Balatonszárszó KSE., B.keresztúr-B.máriafürdő KSE., Csurgói TK., Karádi SC., Buzsák KSE.,

Nagyberki VSC.

Megyei II. osztály:

Északi csoport: Agip-Tab-Ol SE., Balatonberény SE., Balatonboglár SC., Balatonföldvári SE., Balatonszentgyörgy KSE., Balatoni Vasas SE., Dél-Balaton FC Balatonszemes, Bálványos KSE., Fonyód Petőfi SE., Igal SE., Kéthelyi SE., Öreglaki Medosz SE., Szőlősgyörök KSE., Zamárdi Petőfi SE., Somogyjád Sz.SE.

Déli csoport: Berzence SE., Böhönye KSE., Csokonyavisonta KSE., Kacsógép Taszár SE., Kadarkút KSK., Magyaregres SE., Segesdi SE., Somodor SE., Somogyszobi VSE., Tarany SE., Toponár SE., Juta SE., Tapsony KSE., Kaposfüred SC., Satelit FC.

Megyei III. osztály:

Északi csoport: Balatonendréd, Kereki, Kisbárapáti, Andocs, Balatonújlak, Somogyszil, Patalom, Zimány, Hetes, Mesztegnyő, Somogybabod

Déli csoport: Baté, Somogysárd, Inke, Kutas, Gyékényes, Somogyudvarhely, Görgeteg, Potony, Szulok, Homokszentgyörgy, Háromfa

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb