Skip to main content

Az OTP Bank munkatársai önkéntességgel a tettek mezején …

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2011. október 08. Szombat, 17:43

D2X_1659-10Az OTP Bank hosszú idő óta – a működés szerves részeként – kiemelt figyelmet fordít tevékenysége társadalmi, gazdasági és környezeti hatásaira, az egyik legrégebbi hazai pénzügyi intézményként évtizedek óta együtt él a társadalommal, a felelős működés mellett szívügyének tekinti annak támogatását, fontosnak tartja a helyi közösségek törekvéseinek elősegítését.

Felelős társadalmi szerepvállalása számtalan jótékony formában mutatkozik meg, melynek egyik formája az önkéntes munkavégzés, ahol a dolgozói szakértelmét, tehetségét, kreatív ötleteit, fizikai erejét állítja egy jó cél szolgálatába.

Ennek keretében a Dél-dunántúli Régió munkatársai egy nemes cél érdekében fogtak össze, hogy bizonyítsák tenni akarásukat. Megyénk három nevelőotthonát keresték meg azzal a szándékkal, hogy lehetőségeikhez mérten felajánlják segítségüket az intézmények számára, és a működésükben nehézségeket okozó tényezők javításával az ott élő és nevelkedő gyermekek, fiatalok életkörülményeit javítsák.

A Marcali, Nagybajomi és Fonyódi nevelési intézmények vezetőivel történt egyeztetést követően óriási lendülettel és lelkesedéssel fogtak a munka megszervezésébe, Marcaliban és Nagybajomban az udvari fa játékok lefestéséhez, Fonyódon a kerítés újrafestéséhez szükséges alapanyagok beszerzéséhez, emellett a nevelőotthonok kis lakóinak örömet okozó játékok, valamint ruhák összegyűjtéséhez. A jó szívvel gyűjtött adományok átadására, és a munkálatok elvégzésére a szombati napot tűzték ki, azonban a hirtelen jött rossz időjárás és az esőzés a kültéri munkálatokat meghiúsította, az összegyűjtött ruha- és játék adományok átadását azonban nem befolyásolta.

A Marcali Gyermekotthonban tett látogatáson az OTP Fiók valamennyi munkatársa jelen volt, akiknek óriási örömet jelentett számukra látni a boldog gyermekarcokat, a csillogó szemeket, ahogyan az ajándékba kapott játékokat válogatták, jó testvérként igazi gyermeki lelkesedéssel osztogatták a kincseket egymás között.

A kitűzött cél így csak részben valósult meg, mégis jó érzéssel tölti el őket a tudat, hogy jót tehettek, arra igazán érdemes embereknek örömet szerezhettek. És nem adják fel, bíznak abban, hogy az időjárás kegyes lesz, és még az ősz folyamán lesz alkalom arra, hogy a meghiúsult munkálatokat elvégezzék. Már most azon gondolkodnak, milyen formában lehet a kialakult jó kapcsolatot a jövőben tovább erősíteni.

A Bizalom bankjaként tisztában van tevékenysége szemléletformáló hatásával, bízik abban, hogy a segítő szándék a támogatott gyermekek számára is követendő példává válik.

(a galéria kis képekre kattintva érhető el)

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb