Skip to main content

Ítélet a január 14-én történt halálos közlekedési balesetben

Írta: SMRFK Sajtószolgálat
Megjelent: 2012. január 17. Kedd, 16:10

rendor_80A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztály nyomozást folytatott a Btk. 187. § (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés b) pontja szerint minősülő "Halálos közúti baleset gondatlan okozása" vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az alábbiak szerint.

A rendelkezésre álló adatok alapján megállapítást nyert, hogy 2012. január 14-én 05 óra 00 perckor Kőröshegy külterületén az M7 autópályán közlekedett egy Opel típusú személygépkocsival a külső forgalmi sávban Budapest irányába az a román állampolgár, aki a 121-es kilométer szelvényéhez érve fáradtsága miatt tévesen mérte fel az előtte haladó szintén román rendszámú járműszerelvény sebességét, emiatt a belső forgalmi sávba áttérése során a gépkocsi jobb oldalával a kamion félpótkocsijának a bal hátsó sarkába ütközött. A baleset következtében az Opel jobb hátsó ülésén utazó 30 éves román hölgy a helyszínen életét vesztette.

Az eljárás során a főkapitányság őrizetbe vette az Opelt vezető román állampolgárt, valamint az ügyet bíróság elé állítási javaslattal továbbította az ügyészség felé. Az ügyben január 16-án 15:30 órakor a Siófoki Városi Bíróság ítéletet hozott, amelyben a gépkocsit vezető M.M.I. román állampolgárt 1 év 6 hónap börtönre ítélte, az ítélet végrehajtását pedig 3 évre felfüggesztette valamint az elítéltet Magyarország területén 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb