Skip to main content

Hideg idő - Csekély vastagságú és veszélyes még a jég a Balatonon

Írta: mti
Megjelent: 2012. január 31. Kedd, 20:05

Vizirendeszet_80Sófok, 2012. január 31., kedd (MTI) - A Balatonon sok helyen még hullámzik a víz, a jég a déli partszakasz széleinél a legvastagabb, de ott is csak 2-6 centiméteres - közölte a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője kedden az MTI-vel.

Horváth László hozzátette, hogy a várható viharos szél és havazás miatt még kérdéses, lesz-e a hétvégére sportolásra alkalmas jég a tavon. Voltak, akik már rámerészkedtek a Balaton jegére, és korcsolyázni is tudtak a partközeli sávokban, de a kapitányság vezetője arra figyelmeztetett: a jég a vékonysága miatt életveszélyes ott is, ahol összefüggőnek látszik.

Horváth László kifejtette: ilyen hideg napok után előbb be szokott fagyni a tó, ezt most vélhetően az késlelteti, hogy a korábbi meleg időjárás miatt lassabban hűl le a Balaton vize. A meteorológiai előrejelzés szerint a hideg miatt tovább hízik ugyan a tó jege, de a következő napokban várható viharos szél sokat ronthat a minőségén, amit tovább fokozhat a térségben a hét végére várható havazás.

A vízirendészet szakemberei mindenesetre megkezdték a "jeges szolgálatot"; megfelelő mentőfelszerelésekkel járőröznek, kiemelt figyelmet fordítva az olyan veszélyesebb helyekre, mint a kikötők, ahol a mély víz miatt különösen életveszélyes a jégen tartózkodni - tette hozzá a kapitány.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb