Skip to main content

-20 fok, hétvégén hóvihar...

Írta: koponyeg.hu
Megjelent: 2012. február 01. Szerda, 04:25

koponyeg_telSzerdán zord reggelre ébredhetünk, néhol -20 fok köré süllyed a hőmérséklet. Napközben sem lesz melegünk, -4 fok köré kúszik a hőmérő higanyszála. Az Ék-i szél megerősödik, ami tovább rontja a hőérzetünket. D felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de csapadék még nem alakul ki.

Csütörtökön tovább vastagszik a felhőzet, de É-on még többórás napsütés is lehet. Este a D-i határszélen már kialakulhat hószállingózás. Délután már csak -9 és -4 fok közötti értékeket mérhetünk, tovább csökken a hőmérséklet.

Pénteken már borongós időre számíthatunk, DK-en többfelé, máshol szórványosan várható havazás. DK-en már jelentős mennyiségű hó hullhat, viharos szél kíséretében, így hófúvások is előfordulhatnak. Délután -10 és -5 fok valószínű, rendkívüli hidegre készüljünk!

Szombaton és vasárnap kemény téli idő lesz. A borult égből többfelé várható havazás. Főleg a Duna-Tisza-köze déli részén, és a Tiszántúlon jelentős, 20 cm-t meghaladó mennyiségű hó eshet. Többfelé viharossá fokozódik az É-i szél, mely keleten komoly hóátfúvásokat okoz. Zord időre készüljünk, a közlekedésben várhatóan komoly fennakadások lesznek!

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb