Skip to main content

Még mindig havazik Somogyban

Írta: SM Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Megjelent: 2012. február 05. Vasárnap, 03:02

katasztrofavedelemlogoKisebb-nagyobb intenzitással, változó mennyiségben több mint huszonnégy órája esik a hó Somogy megyében. A rendkívüli időjárás miatt hét helyszínre riasztották a tűzoltókat többségében árokba csúszott járművek műszaki mentéséhez.

A szombaton kora estig lehullott hó vastagsága Kaposvár térségében kb. 25 cm, Nagyatád térségében kb.17 cm, Siófok térségében kb.11cm, míg Marcali térségében kb.9 cm.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Siófoki Obszervatóriumának tájékoztatása alapján az éjszaka folyamán az erős szél miatt hófúvásokra kell számítani a balatonlellei, csurgói, lengyeltóti, marcali, nagyatádi kistérségek területén. A szél mérséklődése, megszűnése vasárnap délre várható.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állandó kapcsolatot tart az érintett társszervekkel, a rendőrséggel, a megyei gáz- és áramszolgáltatókkal, valamint a Magyar Közút Zrt. megyei szervével.

A megyében a gáz, víz, elektromos ellátás zavartalan. Az összes országos közút járható, tisztításuk folyamatos.

A hólánc használata továbbra is kötelező a 66. számú úton Szentbalázs-Gödre, a 67-es számú út Simonfa-Antalszállás közötti szakaszán, amelynek betartását a rendőrség is ellenőrzi.

Hótoló munkagéppel ütközött egy kamion délután az M7-es autópálya 180-as kilométerszelvényénél. A balesethez a marcali tűzoltók vonultak. A műszaki mentés este hét órakor még tartott, a forgalom félpályán haladt. A balesetben a kamion vezetője könnyebben megsérült.

Továbbra is kérjük a lakosságot, hogy a megváltozott közlekedési körülmények (út- és látási viszonyok) miatt csak az induljon el autóval, aki semmiképpen nem tudja elhalasztani utazását.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb