Skip to main content

Mindenki megúszta a tapolcai reccsenetet

Írta: onlinebalaton.hu
Megjelent: 2012. február 28. Kedd, 04:09

A hétvégén megsérült a városi rendezvénycsarnok tetőszerkezete Tapolcán. Az éppen ott zajló vívóverseny résztvevői közül senkinek sem esett baja. A hiba elhárításán a szakemberek folyamatosan dolgoznak - tájékoztatott Tapolca Önkormányzata.

tapolcaNemzetközi párbajtőr-versenyt tartottak szombaton a tapolcai Városi Rendezvénycsarnokban. Fél egy körül egy nagy reccsenést hallottak a küzdőtéren tartózkodók és a lelátón ülők. A tetőszerkezet tartóoszlopai közül az egyik elrepedt. A csarnok dolgozói a helyzetet komolynak ítélték, ezért értesítették a házat üzemeltető Tapolca Kft. ügyvezetőjét, aki megtette a szükséges intézkedéseket. Rédli Károly a tűzoltóság és a katasztrófavédelem mellett a helyszínre hívta a helyi építéshatóságot, a város vezetését, valamint a térség országgyűlési képviselőjét. Mindeközben a versenyzők és a szurkolók fegyelmezetten, pánik nélkül hagyták el a sérült csarnokot. Sérülés, baleset nem történt. A versenyt a szervezők bezárták.

Szinte azonnal a helyszínre érkezett az épület tervezője, egy független statikus szakértő és a tetőszerkezet gyártója. Mivel a repedés okát első ránézésre nem lehetett megállapítani, a város vezetése szakértők véleményét is kikérve úgy döntött, a megsérült tartóelemet alá kell dúcolni. A munkálatok folyamatban vannak. További intézkedéseket a szakvélemények elkészülte után hozhatnak. Tapolca Város valamennyi vagyontárgya biztosítva van, így a Városi Rendezvénycsarnok is - áll a város hozzánk eljuttatott közleményében. (Fotó: mti.hu)

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb