Skip to main content

Középfokú felvételik: március 14. és 19. között lehet módosítani a jelentkezések sorrendjét

Írta: mti
Megjelent: 2012. március 09. Péntek, 11:52

Budapest, 2012. március 9., péntek (MTI) - A diákoknak március 14. és 19. között van lehetőségük, hogy középfokú felvételi jelentkezésük sorrendjét módosítsák, új iskolát azonban már nem lehet választani - hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták, a középfokú felvételi eljárás során a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak egy alkalommal lehetőségük van továbbtanulási elgondolásaik módosítására. Ehhez módosító tanulói adatlapot kell kitölteniük.

A közlés szerint a módosítási lehetőség legfontosabb eleme, hogy a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje megváltoztatható (de tanulmányi terület nem törölhető). Az eljárás során azonban új iskolát már nem lehet választani.

A tanulói adatlapon már szereplő iskolákon belül új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, de csak akkor, ha ezt az érintett középfokú iskolával előzetesen egyeztették, ennek tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni.

A módosító tanulói adatlapot a jelentkező általános iskolájában, az eredeti tanulói adatlap alapján kell kitölteni. Az eredeti adatlap egy példányát a jelentkező általános iskolája őrzi, így ahhoz ott lehet hozzájutni. A módosító tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti.

Azok a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkező tanulók vagy külföldiek, akik tanulói adatlapjukat eredetileg is közvetlenül küldték meg a felvételi központnak, a módosítást is önállóan végezhetik el a fenti időpontig - olvasható a kommünikében.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb