Skip to main content

Bravúros elfogások - Marcali Rendőrkapitányság

Írta: SMRFK Sajtószolgálat
Megjelent: 2012. március 30. Péntek, 12:23

marcalirk-90A Marcali Rendőrkapitányság nyomozói két nap alatt bravúros elfogással buktatták le azt a bűnbandát, melynek tagjai közül hat fő került előzetes letartóztatásba.

Somogyszentpál a bűncselekmények gyakorisága miatt kiemelten veszélyeztetett település kategóriába került ez évben. A bűncselekmények számának csökkentése, illetve az elkövetők mielőbbi felderítése céljából a rendőri jelenlét fokozására került sor, valamint a területfelelős bűnügyi nyomozó időt, energiát nem kímélő munkája vezetett eredményre.

A Marcali Rendőrkapitányság bűnügyi állománya által 2012.03.27-én és 28-án elfogott helyi lakosok a vagyon elleni bűncselekmények zömét ebben a kis faluban élő idős emberek, külföldi állampolgárok, és a polgármesteri hivatal sérelmére követték el. A tavalyi év decemberétől ez év március végéig elkövetett bűncselekmények között a baromfilopástól a lakatlan házak külső faláról, illetve azokat feltörve a ház belsejéből, a település tűzoltószertáráról, az üzemen kívüli vegyesboltból gáz rézcső és minden olyan fém- és vas tárgy, berendezés eltulajdonítása szerepelt az elkövetők lajstromán.

Tíz fő került gyanúsítottként kihallgatásra, akik elismerték a bűncselekmények elkövetését, és akik közül hat fő helybéli, somogyszentpáli lakosnak volt már korábbi bűncselekményért kiszabott felfüggesztett szabadságvesztése, vagy van vele szemben folyamatban lévő eljárás, ezért hat fő került előzetes letartóztatásba.

Egy kaposvári és egy somogyszentpáli bűnpártoló is eljárás alá lett vonva, akik a társaik által eltulajdonított vasat és rezet gépkocsijukkal elszállították a színesfém felvásárló telepre. Tőlük a gépjárművek lefoglalásra kerültek.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb