Skip to main content

Szalagavató-szavazás újratöltve!

Írta: kapos.hu
Megjelent: 2012. április 12. Csütörtök, 03:15

kapospont-logoA KaposPontot üzemeltető Kapos Televízió vezetősége a mai napon úgy döntött: a játék tisztaságának megőrzése érdekében - szigorúbb feltételekkel - megismétli a szalagavató szavazását.

Mint ismert, a KaposPont internetes portál által idén harmadszor meghirdetett szavazásra 15 Somogy megyei középiskola küldte be a szalagavatóról készült videóját. Közülük az első fordulóban a legtöbb szavazatot kapott öt iskola került a döntőbe. A második fordulóban aztán korábban soha nem tapasztalt szavazásdömping indult. Naponta több százezer oldalletöltést rögzített a szerver. Ez önmagában is bizonyítja, hogy nem valódi, hanem automatikus szavazások zajlottak. A szerkesztőség megkérte a szerver üzemeltetőjét, vizsgálja meg a beérkezett felhasználói adatokat.

- Az adatok elemzéséből világosan látszik, hogy például tegnap a 14 ezer látogató több mint 670 ezer oldalt töltött le, a találatok száma meghaladta az egymilliót - ismertette Bőzsöny András, a WEB200 Internet Média Kft. ügyvezetője. - A döntő óta többszörösére nőtt az oldalletöltések száma, és ezek nagyrésze úgynevezett ismeretlen tartományból érkezett. Egyértelműen látszik, hogy anonim szerverekről, illetve külföldi szerverekről növelték a találatokat, másodpercenként 5-10 támadás érte a szervert. Mobiltelefonokat és számítógépeket használva automatizálták a szavazás folyamatát, amit nem is tudtunk kizárni.

A döntő hetében ezzel megegyező, felháborodott telefonok, e-mailek sokaságát küldték a szerkesztőségnek azok, akik tisztességesen voksoltak. A tények ismeretében a Kapos Televízió és a KaposPont vezetése a mai napon azt a döntést hozta, hogy megismétli a szalagavató döntőjének a szavazását.

- Évekkel ezelőtt azért találtuk ki ezt a játékot, hogy az iskolákat, a diákokat és a pedagógusokat összekovácsolja, a közösségek összetartását erősítse. Ma sem lehet más a célunk - indokolta a döntést Katona József, a Kapos Televízió ügyvezető igazgatója. - Méltányoljuk és köszönjük a diákok leleményességét, éppen ezért felelősséggel csak azt mondhatjuk, meg kell erősítenünk őket a játék tisztaságába vetett hitükben. Ennek és minden másnak, csak így látjuk értelmét.

A döntés értelmében péntek reggel szigorúbb feltételekkel indul újra a szavazás: csak egy kód beírása után lehet majd voksolni, vagyis nem lehet automatizálni a folyamatot. A megismételt voksolás egy hétig tart. A díjazás eddig is inkább eszmei értékkel bírt, ez változatlan marad: az első helyezett iskola egy vándorkupát vihet haza és egy bemutatkozó filmet nyer. A KaposPont szerkesztősége mind az öt résztvevő sulinak örömteli, az összefogás erejét megtapasztaló szavazást kíván!

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb