Skip to main content

Somogy megyei kistermelők és hobbi borászok Megyei Borversenye

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2012. május 17. Csütörtök, 04:42

borversenyA Somogy Megyei Önkormányzat, a Somogyi Hírlap Szerkesztősége és a Szent Anna Borház hagyományőrző céllal megszervezi a „Somogy megyei kistermelők és hobbi borászok IV. Megyei Borversenyét"

A megmérettetésre tisztelettel hívja mindazokat a kistermelőket és hobbi borászokat, akik adóraktárral nem rendelkeznek. A versenyen a borokat a Dél-Balatoni Borvidék legnevesebb borászai bírálják el, és ítélik oda az arany-, ezüst- és bronzérmekről szóló okleveleket. A legmagasabb pontszámú borokból kerül kiválasztásra Somogy megye legjobb fehér, rosé, vörös kistermelői bora.

A versenyre nevezni kizárólag Somogyban termelt fehér, rosé és vörös borokkal lehet, évjárat-megkötés nélkül. Direkt-termő szőlőből készült borok nem nevezhetnek.

Borverseny helye: Szőlősgyörök Szent Anna Borház, Rekesz dűlő

Nevezés a minták leadásával egy időben és helyen: 2012. május 22-23. 9-17.00 óra Szent Anna Borház, Szőlősgyörök, Rekesz dűlő

A mintákat a borbaráti közösségek is összeszedhetik és egyben is leadhatják. A mintákat 0,75 l borpalackokban kell leadni, fajtánként 3 palackot. A palackon fel kell tüntetni a termelő nevét, címét, telefonszámát, a bor fajtáját, a bor termelőhelyét, évjáratát.

Nevezési díj: 1.000 Ft + ÁFA fajtánként, melyet a minták leadásával egy időben kell a helyszínen befizetni.

A borverseny –borkóstolóval és zsíros kenyér partival egybekötött- ünnepélyes eredményhirdetése: 2012. június 6. 17.00 óra Lengyeltóti Művelődési Ház

A versennyel kapcsolatos tájékoztatást ad:

- Komáromi Ferenc 30/99-72-711

- Kovács-Kiss Krisztina 82/898-246

Szőlősgyörök, 2012. május 11.

Szervező Bizottság

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb