Skip to main content

Szent István SE Építők - Marcali VSZSE junior kézilabda 40-20 (20-12)

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2012. május 20. Vasárnap, 19:21

kezilabda-45A bajnokságban a negyedik helyen ált a mérkőzés kezdetekor a Építők ( Ha kikap a Siófok a Szentendrétől akkor harmadikak!) csapatunk eleve egy nehéz mérkőzésre utazott Budapestre. Sajnos nem sikerült a bravúr. Egy bíztató első félidőt követően súlyos vereséget szenvedtünk.

Szántó Angéla nyilatkozata: „Az utolsó mérkőzésünkön ebben a szezonban most az első félidőben játszottunk eredményesebben, nem úgy mint az utóbbi mérkőzéseken, amikor is általában a második félidőben teljesítettünk jól. Ami igazából megzavarta játékunkat az a Bors Kriszti 18 percben történt piros lapos kiállítása - harmadik 2 perc -, teljesen át kellett variálnom a csapat szerkezetet. A lányok így is megtettek mindent a jó eredmény érdekében, de nem tudtunk mit kezdeni azzal, hogy 8 két perces kiállítást ítéltek ellenünk, az ellenfélnek viszont csak hármat. Nagyon sokszor akkor büntettek minket, amikor egy kicsit közelítettünk az ellenfélhez. A csapat megtett mindent, hajtottunk, küzdöttünk, de nem tudtunk mit tenni az emberhátrányokkal. Ki kell emelnem a Hanusz Boglárkát aki 11 gólt lőtt a mérkőzésen."

A cikk szerzőjének véleménye:

A bajnoki szezon kezdetekor még létszám problémákkal kellett megküzdenie Szántó Angélának. Többen abbahagyták, vagy kiöregedtek a korábbi csapatból. A serdülő csapatból a 13-14 éves lányok voltak azok, akik mérkőzésről, mérkőzésre kiegészítették a junior csapatot. Problémát okozott több súlyos sérülés, az sem segítette a csapat munkáját, hogy többen vidéken járnak középiskolába. Az edzéseken bizony kevés lehetőség volt a közös munkára. A bajnokságban az utolsó helyen végeztünk. Ellenfeleink sokkal jobb csapatok, jobb játékos állománnyal, jobb lehetőségekkel és közelebb a junior korosztályhoz! Minden hazai mérkőzését láttam a lányoknak. Tiszta szívvel állítom, nem rajtuk múlott.

Egy hajtós, küzdős csapat volt a mienk, soha nem adták fel ... pedig többször volt 20 gól a különbség. Idősebb, fizikálisan erősebb, heti 8-10 edzést végző játékosokból áll az NBI/B junior mezőnye. A felnőtt csapatba kerülésért harcoló, nagyon motivált, nagyon rakkoló, sokszor erőszakos ellenfelekkel kellett mérkőznünk. Azt gondolom korunknak, fizikai állapotunknak figyelembe vételével helyt álltunk.

Újabb változás következik. Ismét többen távoznak a csapatból, egyetemi, főiskolai tanulmányok okán, mások külföldön vállalnak munkát. A hogyan továbbról majd hamarosan, az edzőkkel készített évértékelő interjúk során.

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb