Skip to main content

Böszörményi Gyula a Könyvtárban!

Írta: Városi Könyvtár
Megjelent: 2012. május 23. Szerda, 17:32

DSC_3368Keszthely, Hévíz és Lenti után ma a marcali könyvtárban tartotta író-olvasó találkozóját Böszörményi Gyula. Az író 1964-ben született saját szavait idézve: „... akkor, amikor még Magyarországon csak másfél tv-csatorna volt és hétfőnként még nem volt adás." Két éves koráig átlagos gyermekként nevelkedett, pilóta szeretett volna lenni. Egy betegség miatt azonban, ez az álma nem válhatott valóra, tolószékbe kényszerült. Azóta minden vágyát, gondolatát regényein keresztül éli meg. Az írás teszi igazán szabaddá.

Már a kezdetektől nagyon komolyan vette a gyerekkönyvek írását és ezt a mai napig hatalmas feladatnak tartja. Legsikeresebb könyve, mely az áttörést hozta el munkájában a Gergő és az álomfogók, melyért megkapta az Év Gyermekkönyve-díjat. Kedvenc könyve mégsem ez, hanem a teljesen más hangulatú 9...8...7.... Úgy érzi ebben sikerült megírnia igazán azokat a problémákat, melyek a mai fiatalokat foglalkoztatják.

Munkássága nem csupán gyermekkönyvekből áll. Két éven át írta az egykor nagy sikerű Űrgammák című tévésorozat forgatókönyvét, de jelenleg a Barátok közt sorozatban is dolgozik. Több színdarab és forgatókönyv megírása fűződik nevéhez. Az Ünnepi Könyvhéten megjelent legújabb ifjúsági regényéről is hallhattunk pár szót. A gyerekek jókat nevettek a Lúzer rádió Budapest című könyv rövid bemutatásán. Várhatóan ez is nagy siker lesz a kamaszok körében.

Kérdések sokasága hangzott el a találkozó végén és az író humoros válaszain mindenki jól szórakozott.

Köszönjük ezt a színvonalas, jó hangulatú előadást, mely közelebb hozta az írót olvasóihoz.

(a galéria kis képekre kattintva érhető el)

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb