Skip to main content

Sikeres újraélesztés a pálkövei strandon

Írta: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata
Megjelent: 2012. június 23. Szombat, 20:00

vizimentokFél kettő előtt pár perccel vette észre a VMSZ pálkövei strandon szolgáló strandi vízimentője, hogy egy idős férfi rosszul van. A parttól 5-6 méterre csapkodott és kapálózott. Azonnal odasietett, az akkor már vízbe fordult férfihez, akit a partra emelt. A férfi ekkor életjeleket már nem adott. A parton, észlelve a bajt bekapcsolódott a segítségnyújtásba egy épp a strandon tartózkodó orvosnő is, s az ő közreműködésével kezdték meg a férfi újraélesztését.

Eközben a Rupert Sürgősségi mentőhajót riasztotta a VMSZ és az Országos Mentőszolgálat veszprémi mentésirányítási csoportja is. A Rupert – mivel más elfoglaltsága miatt épp a közelben tartózkodott – perceken belül a helyszínre érkezett, ahol bekapcsolódtak a segélynyújtásba. Időközben megérkezett a Tapolcai Mentőállomás esetkocsija is a helyszínre, valamint a Balatonfüredi Légimentő Bázis helikoptere is landolt a helyszínen. Kettő óra előtt pár perccel jelezték, hogy a férfinak tapintható pulzusa van.

14:12-kor pedig az ismeretlen személyazonosságú, a strandon egyedül tartózkodó idős férfit szállítható állapotban a mentőhelikopter vitte kórházba.

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb