Skip to main content

Szabálytalanul oszlott fel a nemesvidi képviselő-testület

Írta: mti
Megjelent: 2012. július 24. Kedd, 18:55

mti_hirfelhasznaloKaposvár, 2012. július. 24., kedd (MTI) - Szabálytalanul oszlatta fel magát a nemesvidi képviselő-testület a Somogy Megyei Kormányhivatal állásfoglalása szerint; a képviselőknek 15 napjuk van arra, hogy újra összehívják az ülést, és szabályos döntést hozzanak.

A kormányhivatal állásfoglalásáról a Somogy Televízió kedden adott hírt.

Neszményi Zsolt, a kormányhivatal főigazgatója a megyei televíziónak elmondta: az ülést a polgármester helyett a körjegyző hívta össze, ami szabálytalan. A másik súlyos formai szabálytalanság az volt, hogy a jelen lévő polgármester helyett a korelnök vezette le az ülést. A főigazgató közlése szerint emiatt a meghozott döntés is jogszabálysértő, vagyis Nemesvid polgármestere továbbra is Harmath István (független), és a képviselők is még mindig hivatalban vannak.

Törvényességi felhívást bocsátottak ki az önkormányzatnak, 15 napon belül kell ismételten a testületi ülést jogszabályszerűen összehívniuk, és szabályosan levezetniük - nyilatkozta a főigazgató.

Az MTI július 11-én megírta, hogy Nemesvid négytagú, függetlenekből álló képviselő-testülete aznap egyhangúlag döntött a feloszlatásról, arra hivatkozva, hogy nem tud együtt dolgozni a polgármesterrel. Harmath István az MTI-nek akkor elmondta: nem új keletű a feszültség a testületben. A mintegy 800 lakosú falu több mint két éve adósságrendezés alatt áll, csak azt tehetik, amit a kirendelt pénzügyi gondnok megenged, és "ez azt jelenti, hogy a közmunkaprogramon túl nem futja semmire". Kitért arra is, hogy mindennaposak a betörések, a lakosság egy része megfélemlítettségben él.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy éjszaka ismeretlen tettesek égő papírlapot dobtak be egy ház nyitott ablakán, a papír ágyra esett, és tüzet okozott. A lakók megfékezték a lángokat, így nem történt személyi sérülés. Az ügyben a rendőrség közveszély okozás gyanúja miatt indított nyomozást - közölte Karsay Kornél.

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb