Skip to main content

Túlélőtábor és tündérmese

Írta: Ujvári Panna
Megjelent: 2012. augusztus 07. Kedd, 11:49

DSC_1071Nagytotál: Szigetköz, víz, fák, nádasok. A kamera közelít, az élet pezseg a doborgazszigeti kempingben. A sátrak beterítik a kocsmaudvart, az asztalokat lassan vízitúrázók tömege lepi el, hogy elfogyasszák a jól megérdemelt vacsorát. A helyi „parlament" szolgálói készségesen teljesítik a vendégek kívánságait, fiatalos lendületükkel fokozzák az este hangulatát. Telik-múlik az idő, a paprikás krumpli is elfogyott, kicsik és nagyok szomjukat oltják, a kitartóak ping-pong meccseken mérik össze maradék erejüket.

Dönget a nyár ezerrel. Az emberek már tavasz óta számolgatják a napokat, mikorra vegyenek ki szabadságot. Hova menjünk nyaralni? Mi mennyibe kerül? Mik a lehetőségek? Az Ákos koncertet elmoshatja az eső a Balaton Soundon. A tengerbe ritkán merészkedünk zivataros nyaralások alatt. A nyári vízitúrákat azonban, nem zavarja kishazánk szélsőséges időjárása. Minél változatosabb, annál jobb. Nem a verőfényes napsütésről, a négycsillagos szállodákról, és a hosszú délutáni alvásokról szól. Ellenben rengeteg olyan természeti csodával találkozhatunk, amikkel csak a mesében...

Közeli: mocsarak, széles Öreg-Duna, szűk átjárók, szürke gém és kék szitakötő. A Szigetköz remek helyszín a vizek szerelmeseinek, hogy aktívan töltsék a nyári szünidőt, vagy a ritka szabadnapokat. Távol esik az autók hadától, ipari telepektől, számítógépes játékok világától, szürke hétköznapoktól. Kicsiknek és nagyoknak, edzetteknek és erősödni vágyóknak, lányoknak és fiúknak, házaspároknak és ismerkedőknek.

Doborgaz- és Cikolaszigetén kedves, fiatalos és baráti hangulat várja a kalandra vágyókat. Prikler György és Janics István azért alapították a Szürkehód Vízitúra egyesületet, hogy minél több emberrel szerettessék meg a kenuzást és a természetjárást. Engedéllyel rendelkező túravezetőként kiválóan ismerik a Duna rejtélyes útvesztőit, és igyekeznek minél színesebb és változatosabb túrákkal szolgálni a vendégeket.

Érdeklődni lehet a www.szigetkozkemping.hu honlapon.

Képek: Bárczi Kata

(a galéria kis képekre kattintva érhető el)

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb