Skip to main content

London 2012 - Futamgyőztes a Kovács, Janics duó is

Írta: mti
Megjelent: 2012. augusztus 07. Kedd, 12:06

olimpiaLondon 2012 - Futamgyőztes a Kovács, Janics duó is - FRISSÍTETT (új: részletek)

Lódi Renáta, az MTI különtudósítója jelenti:

London, 2012. augusztus 7., kedd (MTI) - A férfi kajaknégyeshez és Kozák Danutához hasonlóan a K-2 500 méteren címvédőként induló Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa duó is megnyerte előfutamát a londoni olimpia keddi versenynapján. A magyarok a később sorra kerülő középfutamból harcolhatják ki a legjobb nyolc közé kerülést.

Ahogy Kozáknak (K-1 500 m), úgy az Athénban és Pekingben is aranyérmes, friss Európa-bajnok Kovácséknak sem volt izgulnivalójuk első londoni versenyükben, amelyben öt hajó szállt vízre, s mind továbbjutott a középfutamba.

A Domino Honvéd 31-szeres világbajnoka hétfőn, a négyessel már letesztelte a pályát, a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics ugyanakkor most debütált a híres Eton College fiúiskola tulajdonában lévő, s a windsori kastély közelében elterülő létesítményben. Bár tét nem volt, a magyarok remek pályát mentek, harmonikusan evezve, favorithoz méltó magabiztossággal utasították maguk mögé riválisaikat, köztük a világbajnoki címvédő osztrák Yvonne Schuring, Viktoria Schwarz kettőst.

A szám középfutamai 12:50-től zajlanak majd.

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb