Skip to main content

London 2012 - A kajakosok érmekért, a női vízilabdázók a bronzért küzdhetnek

Írta: mti
Megjelent: 2012. augusztus 09. Csütörtök, 07:17

olimpiaBudapest, 2012. augusztus 9., csütörtök (MTI) - A kajakos Kozák Danuta, a Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa páros és a férfi kajaknégyes éremért száll vízre, míg a női vízilabda-válogatott a harmadik helyért küzd meg az ausztrálokkal a londoni olimpia csütörtöki versenynapján, melyen 23 számban avatnak bajnokot.

A tavalyi, szegedi világbajnokságon és az idei, zágrábi kontinensviadalon ezüstérmes, 25 éves Kozák - aki a négyes tagjaként szerdán olimpiai aranyat nyert - a favoritok közé tartozik az 500 méteres verseny nyolcas végjátékában.

Az Athénban és Pekingben is győztes Kovács, Douchev-Janics kettős is - ismét - esélyes. Páratlan teljesítmény lenne, ha sikerülne újból nyernie az 500 méteres versenyben, az olimpiák történetében ugyanis még egyetlen páros vagy négyes egység sem tudott triplázni ugyanabban az összeállításban. Janics és - a négyessel Kozákhoz hasonlóan friss bajnok - Kovács egyformán pályafutása negyedik ötkarikás aranyát gyűjtheti be.

A Fábiánné Rozsnyói Katalin által irányított, s a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán vezette Kammerer, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású férfi kajaknégyes kedden remek előfutam-győzelemmel biztosította helyét a döntőben, de a mezőny kiegyenlített, így már a dobogós hely elérése sem ígérkezik könnyűnek.

A női vízilabda-válogatott azzal az ausztrál csapattal találkozik a bronzmérkőzésen, amelytől a tavalyi világbajnokságon egygólos vereséget szenvedett a negyeddöntőbe jutásért rendezett mérkőzésen.

Rajtuk kívül is lesz még magyar érdekeltje a csütörtöki versenynapnak: folytatja szereplését a tízpróbázó Szabó Attila, míg Risztov Éva a medencés úszás után ezúttal nyílt vízen, 10 km-en méretteti meg magát.

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb