Skip to main content

London 2012 - Nem sikerült a címvédés a Kovács, Janics duónak

Írta: mti
Megjelent: 2012. augusztus 09. Csütörtök, 12:01

mti_hirfelhasznalo_copyLódi Renáta, az MTI különtudósítója jelenti:

London, 2012. augusztus 9., csütörtök (MTI) - A címvédőként induló Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kajakos duó hatalmas küzdelemben ezüstérmet szerzett K-2 500 méteren a londoni olimpia csütörtöki versenynapján.

Az Athénban és Pekingben is bajnok, friss Eb-győztes magyar duó kedden, az előfutamban győzött, majd az egy órával később rendezett középfutamban néhány centivel, hét századmásodperccel a németek egysége, Franziska Weber és Tina Dietze mögött ért célba. Kovács szerdán a négyes tagjaként megszerezte pályafutása harmadik ötkarikás aranyát, így mindketten negyedik olimpiai elsőségükért szálltak harcba. Ráadásul sportágtörténeti tettre is készültek, a játékok történetében ugyanis még egyetlen páros vagy négyes egység sem tudott triplázni, azaz egymást követő három olimpián nyerni ugyanabban az összeállításban.

A Domino Honvéd 31-szeres és a Démász-Szeged 18-szoros világbajnoka közepesen kezdett, a legjobban a németek lőttek ki a rajtból. Féltávhoz érkezve német, magyar, lengyel volt a sorrend, majd a hajrához érve Kovácsék megpróbáltak felzárkózni a vezető egységhez. Néhány pillanatig úgy tűnt, ez sikerül is, de Weberék megindították a hajrát, és ismét elléptek a magyaroktól. Janicsék az utolsó métereken már az ezüstért harcoltak a lengyelekkel, a második hely aztán tisztán meglett.

A magyar kajak-kenu válogatott a 200 méteres számok előtt három arany- és két ezüstéremmel áll a londoni olimpián.

Eredmények:

női K-2 500 m, olimpiai bajnok:

--------------------------------

Tina Dietze, Franziska Weber (Németország) 1:42.213 perc

2. KOVÁCS KATALIN, DOUCHEV-JANICS NATASA 1:43.278

3. Karolina Naja, Beata Mikolajczyk (Lengyelország) 1:44.000

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb