Skip to main content

Nyugat: borongós, kelet: napos...

Írta: koponyeg.hu
Megjelent: 2012. augusztus 31. Péntek, 03:38

koponyeg_nyarPénteken nyugat felől egy hosszan elnyúló frontrendszer felhőzete éri el az országot, melynek hatására a Dunántúl nyugati felén változékonnyá válik időjárásunk: egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A borongósabb idő hatására csak 20 és 27 fok között alakulhat a hőmérséklet. Ezzel szemben az ország nagy részén folytatódik a meleg, nyárvégi idő, 27-32 fokos maximumokkal, többórás napsütéssel. Estétől megerősödhet az északi, északnyugati szél.

Szombaton is marad ez a kettősség, a Dunántúl nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. A hőmérséklet csúcsértéke mindössze 15 és 22 fok között várható. A Dunától keletre többnyire napos időre számíthatunk, nyári meleggel, a Tiszántúlon hőséggel.

Vasárnap főleg a nap első felében lehet borongós az idő, később csökken a felhőzet, és megszűnik lassan a kettősség is: a Dunántúlon is már csak elszórt zápor, zivatar alakul ki.

A jövő hét elejének időjárása nem igazodik az iskolakezdéshez: folytatódik a nyárias meleg időjárás, változás csütörtöktől lehet leghamarabb...

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb