Skip to main content

Paralimpia 2012 - Sors Tamás ezüstérmes

Írta: mti
Megjelent: 2012. szeptember 05. Szerda, 04:36

mti_hirfelhasznalo_copyMatusz Endre, az MTI különtudósítója jelenti: London, 2012. szeptember 4., kedd (MTI) - Sors Tamás ezüstérmet nyert kedden 400 méteres gyorsúszásban a londoni paralimpián.

A múlt csütörtökön 100 méter pillangón aranyérmes pécsi versenyző - aki 400 méter gyorson Pekingben bronzérmet nyert - 4:24.34 perces eredménnyel, a hetedik idővel került a fináléba, így ott az egyes pályát kapta. A délelőtti előfutam után még arról beszélt, hogy jól érezte magát a vízben, de nagyon erős a mezőny, ezért a döntő előtt azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ne legyen utolsó.

Az első 200-on még nem volt ott a legjobb négyben, az utolsó 50 méterre azonban már harmadikként fordult. A záróhosszon aztán elképesztő tempóban úszva 4:17.95 perces idővel ért célba, csaknem hét másodperccel lemaradva a 4:10.88-as világcsúccsal győztes ausztrál Brendan Hall mögött.

A 20 éves Sors a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte meg Londonban.

"Nem vártuk ezt a csodálatos eredményt Tamástól, fantasztikusan versenyzett" - fogalmazott Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya.

Sors Tamás maga is hitetlenkedve nyilatkozott az eredményhirdetés után az MTI-nek:

"Azóta is ezen gondolkozom, hogy ez miként sikerült. Nagyon jól ment az úszás, kettővel mellettem a spanyol srácot figyeltem, vele akartam menni, mert azt gondoltam, hogy ő biztosan érmet nyer. Az utolsó százon aztán vettem egy nagy levegőt, és mindent beleadtam, a vége is nagyon jól jött ki. A továbbiakban még 50 és 100 gyorson, valamint 200 vegyesen indulok itt Londonban. Főleg az utóbbit várom, mostanában már a mell is egészen jól ment."

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb