Skip to main content

Kétszáznegyven rendőr kereste a Turán megvert rendőr támadóit

Írta: mti
Megjelent: 2012. szeptember 06. Csütörtök, 13:13

mti_hirfelhasznalo_copyBudapest, 2012. szeptember 6., csütörtök (MTI) - Kétszáznegyven rendőrt vezényeltek ki szerda este a Pest megyei Turára, mert egy lopás közben tetten ért helybéli és a segítségére sietők rátámadtak egy szintén a faluban lakó, de szolgálaton kívüli rendőrre - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek. A súlyosan megsérült rendőrre támadók közül kettőt őrizetbe vettek, ellenük hivatalos személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

Garamvölgyi László csütörtökön elmondta: a Pest megyei Tura belterületén egy szabadnapos rendőr zászlós lopáson ért tetten egy helyi lakost, így azonnal szolgálatba helyezte magát és intézkedett, de a gyanúsított elmenekült.

A rendőr rövid üldözés után elfogta a menekülőt, de ekkor már 6-8 helybéli közeledett fenyegetően felé, azzal, hogy az elfogott férfit engedje el, majd elkezdték lökdösni, egyikük elővett egy bicskát is, és megfenyegette vele - tette hozzá a dandártáborok. A turai férfiak a szintén a faluban lakó rendőrt ezután ütlegelni kezdték, és miután a földre került, rugdosták.

A bántalmazás következtében a rendőr elvesztette az eszméletét, és a támadók a már elfogott gyanúsítottal együtt elmenekültek a helyszínről.

A megtámadott rendőr segítséget kért, és Gödöllőről, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságról, valamint a Készenléti Rendőrségtől összesen 240 rendőr érkezett a helyszínre. A támadókat - egy kivételével - még az éjszaka elfogták, kettőt őrizetbe is vettek. Hivatalos személy elleni erőszak büntette miatt a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytatja le az eljárást ellenük - mondta Garamvölgyi László.

A zászlós, aki már hét éve rendőr, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, és a Hatvani Városi Kórházba szállították, ahol jelenleg is megfigyelik - mondta az ORFK szóvivője.

Garamvölgyi László kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban csökkent a hivatalos személy elleni erőszak száma.

A dandártábornok elmondta azt is, hogy az országos rendőr-főkapitány megköszönte az Országos Polgárőr Szövetség vezetőjének a helyi polgárőrök segítségét, akik közül tizenöten segítették a rendőrség csütörtök reggelig tartó munkáját.

A kórházban fekvő rendőr az MTI megkeresésére azt mondta: a faluban, egy alsóerdősori háznál, amelyben egy idős hölgy lakott, akkor ért tetten egy betörőt, amikor egy másik lopás feltételezett elkövetőjét kereste az utcában.

Darnyik Alexander Attila 33 éves zászlós elmondása szerint a tolvaj épp a bentről kihozott kábeleket pakolta össze, amikor ő, szolgálatba helyezve magát, megadásra szólította fel a férfit, miközben vele tartó társát segítségért küldte.

A tolvaj ekkor az erdő felé futott, ahová beérve majdnem sikerült elfogni, ám megjelent egy körülbelül nyolctagú társaság, mint utóbb kiderült, az elkövető rokonságából. "Ütések, rúgások értek, egy kés is előkerült, majd elvesztettem rövid időre az eszméletemet, és ez idő alatt a tolvajt kimenekítették" - idézte fel az eseményeket a rendőr, aki a fején, az alkarján, az ujján és a bordájánál sebesült meg, és az orra is eltört.

Szúrás nem érte, ennek ellenére meglehetősen rosszul érzi magát, és több vizsgálaton át kell még esnie - mondta telefonon a zászlós.

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb