Skip to main content

Marcali KIWANIS Női klub ünnepélyes avatóünnepsége …

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2012. szeptember 09. Vasárnap, 06:01

VZA_3005Tegnap este a Kulturális Korzóban rendezték meg a Marcali KIWANIS Női klub ünnepélyes avatóünnepségét. Az ünnepségen részt vett Herbert Egger és felesége, Margaret, az Osztrák Kiwanis képviseletében.

Üzenetet küldött Németországból Ernst von der Weppen, az Európai Kiwanis Szövetség leendő elnöke. Dr. Hörcsik Richárdné, Magyarország mostani Kiwanis Szövetségi elnöke Sárospatakról, és Dr. Zagyva Béla, a magyar Kiwanis következő elnöke. A Magyarországi klubokból a sárospataki, a zempléni és a miskolci klubok elnökei, tagjai.

Marcali Városát, dr. Sütő László Polgármester képviselte a klub hivatalos avató ünnepségén.

Mi a Kiwanis?

A „kiwanis" egy indián szó, segítséget jelent. A Kiwanis International Amerikában, 1915-ben, üzleti klubként alakult. Tagjai hamar felismerték, hogy segítő támogatásukra nagy szüksége lehet a világnak. Egy évtized alatt egy egész lánc alakult ki a klubból, elérkezve Európába is.

Magyarországon az 1980-as évek végén alakultak klubok, baráti társaságokban terjesztve a klub szellemiségét. Az első ilyen klub Közép-Európában először Miskolcon alakult. Ma a világon 300.000 segítő tagot számolnak a különböző földrészek, országok klubjai.

{gallery watermark=1 watermark:position=se watermark:x=10 watermark:y=10}2012-09-09-05-46{/gallery}

Harsányi Csaba képei:

{gallery}2012-09-11-04-35{/gallery} (a galéria kis képekre kattintva érhető el)

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb