Skip to main content

Az Építésügyi Hivatalok és Kulturális Örökségvédelmi Hivatal egyesítése

Írta: Kormányszóvivői Iroda
Megjelent: 2012. szeptember 14. Péntek, 05:00

magyarcimer2011 óta a Kormányhivatalok részeként működnek az Építésügyi Hivatalok és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Örökségvédelmi Irodái. A két szerv működésében számos párhuzam fedezhető fel, így a jelenlegi átalakítás során a két szerv közti párhuzamok kerülnek orvoslásra.

A 2001 októberében indult Kulturális Örökségvédelmi Hivatal fogja össze az örökségvédelemmel kapcsolatos valamennyi területet. Az Építésügyi Hivatalok legfőbb feladata pedig az építőipari kivitelezésekkel kapcsolatos előírások betartásának ellenőrzése. A különböző eljárások során az eddigi gyakorlatban szakhatósági és hatósági szerepet vegyesen töltött be a két hivatal. Ez a jövőben megszűnik, a továbbiakban hatóságként jár el az új szervezet, a meglévő párhuzamok felszámolásra kerülnek. A feladatok ellátása könnyebbé válik, hiszen kettő helyett egy szerv jár el az építésügyi feladatokban.

A bürokrácia csökkentésével egyszerűbbé válik az ügyintézés, emellett az állam feladatellátása is hatékonyabbá válik. A hatékonyabb feladatellátás révén költségeket tud megtakarítani az állam.

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb