Skip to main content

Megyei ellenőrző gyakorlat Böhönyén

Írta: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Megjelent: 2012. szeptember 18. Kedd, 17:12

bohonyeA Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei ellenőrző gyakorlatot tartott Böhönyén egy elektrotechnikai alkatrészeket gyártó üzemben ma délelőtt.

A feltételezés szerint az üzem egyik csarnokában meghibásodás miatt kigyulladt egy gázüzemű targonca, majd a nagy hőhatástól a gáztartálya felrobbant. A robbanástól a csarnok bejárata használhatatlanná vált, a környezetében lévő fémszerkezetek (állványok, lépcsők) megrongálódtak. A „tűz” észlelését követően az üzemben dolgozók a tűzriadó tervben leírtaknak megfelelően megkezdték az épület elhagyását. Az ezt követő létszámellenőrzés során kiderült, hogy hat munkást nem találnak.

Az elsőként kiérkező böhönyei önkormányzati tűzoltóság egysége megkezdte az épület felderítését, szisztematikus átvizsgálását a tűz terjedési iránya felé, hogy az épületben rekedt személyeket légzőálarc használata mellett ki tudják menteni.

E közben a helyszínre érkeztek a marcali, nagyatádi és kaposvári tűzoltóságok egységei is, akik az életmentéssel párhuzamosan megkezdték a „tűz” körülhatárolását és oltását.

A gyakorlat célja a tűzoltásvezetői, illetve a tűzoltói készenléti állomány felkészültségének, tűzoltási ismereteinek ellenőrzése volt. Ezen kívül az ellenőrzők vizsgálták az üzem dolgozóinak a kiürítéssel kapcsolatos felkészültségét és tevékenységét. A gyakorlaton – amelynek végrehajtását megfelelőre értékelték - négy tűzoltóság huszonhárom tűzoltója vett részt.

Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb