Skip to main content

A mentők tanácsai az ünnepre

Írta: mentok.hu
Megjelent: 2012. november 01. Csütörtök, 04:45

mentok_logo-90Az Országos Mentőszolgálat Főigazgatója a halottak napján a temetőkbe látogatók figyelmét hívja fel néhány gyakorlati óvintézkedésre. Ezekben a napokban igen sokan, köztük idős emberek látogatják meg szeretteik sírját. Tekintettel a változékony időjárásra, amikor az eső mellett a reggeli és késő délutáni órákban már – akár jelentős - hideg várható, mindenkinek javasolt a meleg ruházat, és az elcsúszástól védő téli lábbeli viselete. Hasznos lehet a termoszban magunkkal vitt meleg tea kortyolgatása is. A megnövekedett és a temetők környékén jelentősen torlódó forgalomban a balesetveszély elkerülése érdekében az autóvezetők a gyalogosokra is figyeljenek, közlekedjenek a szokásosnál is óvatosabban.

A sírokat felkeresőknek - a korai sötétedésre számítva - hasznos lehet a magukkal vitt zseblámpa használata a temetőkön belüli gyalogos közlekedés során, mellyel a megbotlásból, elesésből származó sérülések sok esetben elkerülhetők. A temetők, sírok felkeresése a lelki hatásokon felül sokaknak komoly fizikai erőpróbát, megterhelést is jelent, ezért az alapbetegségben szenvedők, idős emberek lehetőleg vigyék magukkal rendszeresen, vagy szükség esetén szedett gyógyszereiket, többször álljanak meg pihenni és lehetőleg kísérettel közlekedjenek.

Az Országos Mentőszolgálat az ünnepek alatt is teljes kapacitással áll készenlétben, ami országosan egyidejűleg mintegy 1500 mentődolgozó - mentőápolók, mentőorvosok, mentőtisztek, mentőgépkocsivezetők, mentésirányítók - szolgálatát jelenti.

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb