Skip to main content

Polgármestert és képviselőket választottak Nemesviden

Írta: mti
Megjelent: 2012. november 12. Hétfő, 04:17

mti_hirfelhasznalo_copyKaposvár, 2012. november 12., hétfő (MTI) - Árvai Tibort (független) választották meg polgármesternek a Somogy megyei Nemesviden a vasárnapi időközi választáson.

Téglás Zsuzsa körjegyző a szavazatok összesítése után az MTI-nek elmondta: a három, függetlenként induló polgármesterjelölt közül Árvai Tibor 176, Kuti László 152, Harmath István, a volt polgármester 68 szavazatot kapott.

A most megválasztott polgármester 1990-től 18 éven át már betöltötte a tisztséget, majd arra hivatkozva, hogy megfenyegették őt és a családját, lemondott.

Önkormányzati képviselőket is választottak, 12-en jelöltették magukat, mindannyian függetlenként. A képviselő-testületbe Kovács Sándor 251, id. Neubauer Tibor 160, Kuti László 153, Szanyi Lajos 147 szavazattal került be. Közülük Kuti László korábban is a testület tagja volt.

A mintegy 800 lakosú település 618, választásra jogosult állampolgára közül 417-en adták le szavazatukat.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a testület augusztusban feloszlatta magát, miután a négy független képviselőből hárman azt állították, hogy nem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb