Skip to main content

A nagy kaland …

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2012. december 08. Szombat, 19:43

DSC_0075Budapestre utazott ma a Marcali VSZSE felnőtt és junior kézilabda csapata, a Pénzügyőr-Spartacus volt a vendéglátónk.

A cím magyarázata: lerobbant a csapatokat szállító autóbusz ezért egy másik busszal tudtak csak tovább utazni. Természetesen értesítették a házigazdákat, a késedelemről és annak okáról. A versenykiírás szerint 70 percet kell várni a kezdési időpontot követően. Éppen csak odaértünk. Itt kell elmondani, hogy a vendéglátók teljesen korrekten viselkedtek.

Nagyon készültünk a Szpari ellen egy ponttal lemaradva voltak mögöttünk a bajnokságban és szerettük volna egy idegenbéli győzelemmel tovább növelni pontjainkat, és stabilizálni helyünket a középmezőnyben. Nos, döntetlen lett belőle, aminek a körülményeket megismerve azt mondom örülnünk kell!

Pénzügyőr-Spartacus - Marcali VSZSE felnőtt 31-31 (21-12)

Balogh Bea nyilatkozata:

Elég zűrös körülmények között érkeztünk meg a mérkőzés helyszínére, és azt gondolom ez rányomta a bélyegét az első félidőre. Sok gólt kaptunk és a támadó játékunk nem volt hatékony, gyors lerohanásból és felállt fal ellen is eredményesek voltak a házigazdáink. 21 – 12 volt számszerűleg az első félidő.

A második félidőre bemelegedett mindenki, védekezést váltottunk (3-2-1) és fokozatosan közelebb kerültünk a hazai csapathoz. Volt 26-16 is a második félidőben, majd következett a 7. perctől egy olyan sorozatunk, amikor 7 gólt lőttünk és egyet sem kaptunk. Ekkor feljöttünk 26:23 -ra, csak ekkor kaptunk gólt. Nagyon jól védekeztünk ebben az időszakban, és sorra eredményesek voltunk a támadásban. Ennek köszönhetően lendületet kaptunk, és innentől kezdve nem tudtak minket megállítani. A 17. perctől megint következett egy nagyszerű szériánk. 30:24 volt az eredmény és innen tudtunk fordítani 30:31 -re! Sajnos ők még tudtak válaszolni, nekünk pedig már nem maradt időnk újabb gólt szerezni.

A mérkőzésről azt gondolom, hogy ez a X teljes mértékben megérdemelt volt, és talán-talán benne volt az is, hogy meg tudjuk fordítani a meccset és a 2 pont is a mienk lehet. A szerencsén múlt azt hiszem.

A második félidőért maximális dicséret illeti a csapatot, mert szenzációsan küzdött. Külön szeretném kiemelni a Tanai Bernit aki védekezésben és támadásban is nagyszerűen szerepelt, a Dudit ( Gácser Klaudia) és hát a Major Andit!

A junior csapatunk az NBI/B –s bajnokságot vezető, 12 mérkőzésből 11 nyert, Spartacus ellen mérkőzött. Nem voltak hiú reményeink a nagyon fiatal csapatunk szereplését illetően. Bár hozzáteszem, a csapatunk nagy örömünkre egyre gyakrabban lep meg minket, és a nagyon tiszteletre méltó nyolcadik helyen áll a tabellán!

Pénzügyőr-Spartacus - Marcali VSZSE junior 26-20 (12-14)

Balogh Bea nyilatkozata:

A juniormérkőzés meglepetés szerűen nagyon jól kezdődött. Most a Bogi (Hanusz Boglárka) és a Kata (Bárczi Kata) irányított. (A Szecsődi Laura sérült, a Novográdecz Glória beteg.) tehát a két irányítónk hiányában kezdtük a játékot, és az első félidőben 12-14 volt az eredmény! Ez egy nagyon komoly fegyvertény! Egy nagyon jó csapat ellen nyertek félidőt a lányok! Példaként említem, hogy a felnőtt csapatban kezdőjátékos volt a beállós, és többen is a felnőtt csapatban is szerepeltek. Óriási teljesítmény volt!

Azzal tudták megfordítani a mérkőzést, hogy a Bogit megfogták a második félidőben. És mi ebben megakadtunk, az ő átlövés góljai nagyon hiányoztak. És hát sokkal többet kellett mindenkinek vállalni, és ebben azért elfáradtunk. Úgy gondolom, hogy ettől a Spartacustól 26:20 –ra kikapni szerintem ez egy nagyon tisztességes és jó eredmény. Nagyszerűen helyt álltak a lányok! Dicséretet érdemel mindenki! Azért kiemelném a Katát, a Bogit és a Brigit (Mezőfi Brigitta)!

Gratulálok!

{gallery watermark=1 watermark:position=se watermark:x=10 watermark:y=10}2012-12-08-19-29-04{/gallery}

{gallery watermark=1 watermark:position=se watermark:x=10 watermark:y=10}2012-12-08-19-29-28{/gallery}

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb