Skip to main content

Bice-bóca karácsonyfa, bábjáték Balatonszentgyörgyön

Írta: Bencze Bea
Megjelent: 2012. december 16. Vasárnap, 04:18

Bsztgy_bab-05A Dobó István Általános Iskola alsós diákjai, a balatonszentgyörgyi Margaréta és a balatonberényi Csicsergő Óvoda gyermekei közösen szervezett bábelőadáson vettek részt az iskola könyvtárában 2012. 12.12-én.

A "Bice-bóca karácsonyfa" című bábjátékot Dékány Ágnes, pécsi textil és bábművész előadásában tekinthették meg a gyerekek. A közös előadás megszervezésére az óvoda-iskola átmenet munkacsoportjának programja keretében került sor, melyet az óvódások szülein kívül, az iskola Alapítványa is támogatott.

A gyerekek csillogó szemmel, rácsodálkozással nézték a mesét. Különösen a kicsiknek jelentett nagy élményt a történet, a mozgó, megelevenedő bábuk, az igényesen megalkotott díszlet változása. A záró kép: a karácsonyfa alá ülő bábuk az ünnepélyes zene, a gyertyagyújtás méltóan adta vissza a közelgő ünnep hangulatát.

A közösen szervezett bábelőadás ismét jó alkalom volt arra, hogy a kisiskolások és az óvodások ne távolodjanak el egymástól, hanem még inkább közelítsenek egymáshoz a gyermekcsoportok. Az intézmények közt tovább erősödött a kapcsolat, amely megkönnyíti az óvoda-iskola átment feladatainak megvalósítását.

Szervezők:

Beősze Tamásné tagintézmény vezető

Ottné Bene Teréz könyvtáros tanárnő

{gallery watermark=1 watermark:position=se watermark:x=10 watermark:y=10}2012-12-16-04-21-05{/gallery}

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb