Skip to main content

"Be vagyok szarva!" - Így élték meg az újságírók, hogy száguldó autók között végezték a munkájukat

Írta: Sajtóközlemény
Megjelent: 2024. június 27. Csütörtök, 09:23

2024 06 27 092019

A Magyar Közút múlt keddi közlekedésbiztonsági kampányindító eseményén lehetőséget biztosított a sajtó munkatársainak, hogy megtapasztalják, milyen száguldó autók és kamionok között dolgozni.

 

 

Egy ugyanolyan fizikai védelmi eszközökkel ellátott elzárt területet alakítottak ki az M0-s autóúton, mint amilyen körülmények között nap, mint nap dolgoznak a közutasok is. Miután a kötelező munkavédelmi oktatást és eszközöket megkapták, a munkaterületen egy asztal és egy szék várta az újságírókat, riportereket és stábtagokat, ilyen helyzetben kellett megírniuk egy hírt a sajtótájékoztatóból.

2000 óta 22 közútkezelő hunyt el munkavégzés közben, többnyire figyelmetlen autósok miatt. A társaság tavaly indította el „Közutasokkal vagyok, lassítok!” elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányát. A kampány részeként az idei sajtótájékoztatón a sajtó munkatársainak lehetőségük volt egy munkaterületen megtapasztalni azt, ami a közutasok mindennapja.

Összesen 4 médium dolgozói, köztük hölgyek is vállalták a feladatot. Az RTL, a hvg.hu, a BpiAutosok.hu és traffix.hu újságírói merészkedtek ki a munkaterületre és ültek le a kúpokkal elzárt területen elhelyezett asztal mellé.

A társaság elsődleges célja az volt, hogy az újságírók átérezzék a közutasok munkájának veszélyességét. Ebben segítségükre volt az ismert youtuber, Szécsényi András „Szecso”. Nem aszfaltozniuk vagy szalagkorlátot kellett cserélniük, pusztán a saját munkájukat kellett elvégezniük, a körülmények azonban mások voltak, mint egy irodában: forróság, elképesztő zaj, menetszél és a 60 km/órás sebességkorlátozást be nem tartó autósok és kamionosok.

A tapasztalataikról készült videó érhető el a Magyar Közút hivatalos Facebook oldalán

Köszönet

A társaság köszöni minden médiumnak, aki jelen volt és tudósított az elhunyt közutasok tiszteletére tartott sajtótátájékoztatón. Külön köszönettel tartozik azoknak a riportereknek, újságíróknak és operatőröknek, akik vállalták ezt a korántsem veszélytelen küldetést és azt, hogy ebből a Magyar Közút egy figyelemfelhívó és edukatív videót készíthessen.

 

 

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb