Skip to main content

TAEKWONDO – Újabb nemzetközi elismerés az MVSZSE Küzdősport Szakosztályának!

Írta: Nagy Róbert
Megjelent: 2012. december 23. Vasárnap, 11:59

taek4Izsák Bálint, az MVSZSE Küzdősport Szakosztályának sportolója december 22.-én szombaton Horvátországban lépett tatamira! Bálintot eddigi versenyeredményei alapján a WAKF – HUNGARY szervezet meghívta a válogatott csapatába. A jobbára zalaegerszegi sportolókból összeállított csapatba, így váratlanul bekerült egy marcali versenyző is. A válogatott a horvátországi Slavonija Brod városban az International Taekwondo Federation (Nemzeti Taekwondo Szövetség) által megrendezett 2012 ITF CROACIA OPEN bajnokságra nevezett.

Horváth Ferenc csapatkapitány választása azért esett Bálintra, mert a versenyzőnk eddigi küzdelmein higgadtságról, jó stratégiai érzékről, magas technikai tudásról és gyors alkalmazkodó képességről adott tanúbizonyságot. A taekwondo olimpiai sportág, de megőrizte a harcművészetből jól ismert sajátos küzdőmodorát – az erőteljes és nagyon hatékony rúgástechnikáit. Más stílus sportolói a taekwondo szabályrendszerében általában nem szoktak eredményesek lenni.

A nemzetközi versenyen a következő országok csapatai vettek részt: Csehország, Oroszország, Moldávia, Horvátország, Szerbia, Makedónia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Szlovénia és természetesen Magyarország. A résztvevők magas létszámát jól tükrözi, hogy a 9:30-kor megtartott megnyitót követően folyamatosan folytak a küzdelmek és formagyakorlatok egyszerre két tatamin, de a bajnokságot mégis 20:00 órakor fejezték be!

Izsák Bálint a tőle megszokott dinamizmussal és átgondolt küzdőtechnikáival hívta fel magára a figyelmet, a szinte kizárólag a taekwondo stílusból érkezett versenyzők között. A korahajnali indulás, a hosszú és fárasztó utazás után, az esi órákban vívott 65 kg-os döntőmérkőzéseken Bálint III. helyezést érte el!!! Soha nem szoktam kritizálni a versenybírák munkáját, de most meg kell jegyezzem: a bronzérem helyett fényesebben csillogó medált érdemelt volna a versenyzőnk... de ez így is KIVÁLÓ eredmény Bálint részéről!

A magyar csapat egy aranyéremmel, egy ezüstéremmel és három bronzéremmel zárta a bajnokságot.

Az MVSZSE Küzdősport Szakosztályának egyik sportolója egy újabb, ebben az évben immár a 45. érmet akasztotta fel Marcali város képzeletbeli sport-karácsonyfájára a szakosztályunk nevében!

Köszönjük Bálint családjának, hogy „karácsonyi ajándékként" hozzájárultak a rangos nemzetközi eredmény eléréséhez!

{gallery watermark=1 watermark:position=se watermark:x=10 watermark:y=10}2012-12-23-12-00-10{/gallery}

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb