Skip to main content

Az Emmi 11 millió forinttal támogatja a somogyvári gyermekotthon helyreállítását

Írta: mti
Megjelent: 2012. december 23. Vasárnap, 14:25

mti_hirfelhasznalo_copyBudapest, 2012. december 23., vasárnap (MTI) - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) több mint 11 millió forinttal támogatja a múlt szombaton kigyulladt somogyvári gyermekotthon sérült épületrészének helyreállítását és lakhatóvá tételét - közölte a minisztérium vasárnap az MTI-vel.

Az Emmi a közleményben köszönetet mondott a Somogy Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon munkatársainak, illetve a tűzoltók és mindazok helytállásáért, akik a gyermekek kimentésében és a lángok megfékezésében segítettek. "A szakszerű és gyors mentésnek köszönhetően az összes bentlakó különleges szükségletű, fogyatékos gyermekeket a nevelők és a gyermekfelügyelők sikeresen kihozták az épületből" - hangsúlyozta az Emmi.

A somogyvári gyermekotthonban egy használaton kívüli helyiségben csaptak fel a lángok múlt szombaton. A tűz keletkezésének okait még mindig vizsgálják. Az otthonból 34 gyermeket kellett kimenteni. Bátori Zsolt, a megyei intézményfenntartó központ vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a 4 és 21 év közötti, enyhén és középsúlyosan sérült fiúk közül hatan kisebb balesetet szenvedtek a nagy füstben, rossz látási viszonyok között, ablakon keresztül zajlott menekülés során, egy-két napos kórházi kezelésre szorultak. A kimenekített gyerekeket az öreglaki gyermekotthonban helyezték el.

A Somogy Megyei Kormányhivatal és a Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ vezetői azt is elmondták, hogy a gyermekotthon alsó, kollégiumként funkcionáló épületrészét január közepéig átalakítják, hogy az fogadni tudja a gyermekotthon mintegy negyven lakóját.

{module [99]}
Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb