Skip to main content

Betti és Dodó a serdülő válogatottság küszöbén …

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2012. december 24. Hétfő, 12:57

BC2012-300x300Az idén XI. alkalommal kerül megrendezésre az Magyar Kézilabda Szövetség és a Budapesti Kézilabda Szövetség közös rendezésében a Budapest Kupa a Régió Válogatottak Tornája 2012. december 27-29. között az Elektromos és a Vasas sportcsarnokaiban. A tornán az utánpótlás régiók csapatai vesznek részt. Nyolc körzetre van felosztva az ország. Régiónkban kiemelkedően jó munka folyik Pécsett, Mohácson, Marcaliban, Nagyatádon, Szekszárdon, Siófokon.

Baranya, Somogy és Tolna megye közös csapatában két marcali játékos szerepel: Bán-Farkas Dorottya és Kuti Bettina. A régiós válogatott keretbe meghívást kapott még Marcaliból, Horváth Mirella, neki nem sikerült csapatba kerülnie. A régiós válogatott egyik edzője Balogh Beatrix. Bea idén ősztől lett a régiós válogatott edzője, a Szövetség felkérésére.

dodo_betti

A régiós válogatott a korosztály legjobbjaiból adódik össze, a 14 fős keretbe kerülés is megtisztelő. A Budapest Kupa ad alkalmat arra, hogy a teljes magyarországi serdülő korosztály élmezőnyét, egy tornán „megfigyeljék" és összeállítsák a Magyar Serdülő Leány Kézilabda Válogatottat. Az a csapat fogja képviselni hazánkat a nemzetközi megmérettetéseken.

A Marcaliban végzett utánpótlás munka elismerése, hogy idén már második alkalommal utaznak játékosok a megmérettetésre. 2011 –ben Bárczi Kata és Kuti Bettina kapott meghívást.

Kuti Betti kora miatt még „belefér" a serdülő korosztályba, képességeit minősíti, hogy másodszor is lehetőséget kap. A Berzsenyi Gimnázium tanulója, alap ember a Marcali VSZSE junior csapatában, és Balogh Bea egyre gyakrabban számít rá az NBI/B –s felnőtt csapatban.

Bán-Farkas Dorottya a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola nyolcadikos tanulója, a Marcali VSZSE junior és felnőtt csapatának kapusa. Idén tagja volt a Diákolimpiát nyert IV. korcsoportos csapatunknak, és a döntő legjobb kapusának választották. 

Sok sikert lányok!

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb