Skip to main content

Fegyver volt két férfi autójában a XXII. kerületi posta előtt

Írta: mti
Megjelent: 2012. december 28. Péntek, 13:10

mti_hirfelhasznalo_copyBudapest, 2012. december 28., péntek (MTI) - Két 33 éves férfit, akinek gépkarabély volt az autójában, elfogtak a rendőrök Budapesten, a XXII. kerületi posta előtt még december 21-én - jelentette be pénteken sajtótájékoztatón Bató András, a kerületi rendőrkapitányság megbízott vezetője.

Pohner István főtörzsőrmester beszámolója szerint december 21-én járőrtársával a Petőfi Sándor utcában felfigyeltek egy járó motorú kocsira, amelyben két sapkás férfi ült. Igazoltatták őket, és mivel gyanúsan viselkedtek, úgy döntöttek, átvizsgálják a járművet. Az utastérben egy kabáttal volt letakarva az AMD-65 típusú gépkarabély, és találtak 82 lőszert, símaszkot, gumikesztyűt, motoros kesztyűt és váltóruhákat is.

Az MTI kérdésére Bató András elmondta: a két férfi nem tanúsított ellenállást. Mindketten büntetett előéletűek, hasonló bűncselekményeket követtek már el. Elszámoltatásuk során nem ismertek el bűncselekményt, és a fegyverre vonatkozóan is kitérő válaszokat adtak. A rendőrség egyelőre lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel gyanúsítja őket, az ügy nyomozását a BRFK rablási osztálya vette át.

Bató András kérdésre elmondta azt is: szakértő vizsgálja, hogy a fegyverrel - amelyből kicsiszolták a sorszámot - követtek-e el korábban bűncselekményt.

A sajtótájékoztatón az intézkedő két járőrt a BRFK megjutalmazta.

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb