Skip to main content

Jön a hó és a hideg!

Írta: koponyeg.hu
Megjelent: 2013. január 17. Csütörtök, 03:52

koponyeg_telA következő napokban jelentős lehűlés várható, és az északkeleti tájak kivételével szerte az országban összefüggő hótakaró alakulhat ki.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és a kb. Győr-Budapest-Szeged vonaltól nyugatra többfelé számíthatunk havazásra. A nyugati területeken (Kisalföld, Alpokalja, Bakony, Zala, Vas megye) újabb 15-30 cm-es hó hullhat. Máshol jellemzően 5-10 cm-es friss hó eshet. Napközben a szél megerősödik, így egyre többfelé okoz hófúvást, mely nagyon nehézkessé teheti a közlekedést, és javasoljuk, hogy - elsősorban az északnyugati, nyugati tájakon - akinek nem muszáj, ne induljon útnak! Délkeleten eleinte eső, havas eső is eshet, majd itt is inkább a havazás lehet jellemző - kisebb mennyiségben. -1 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Pénteken - ismét az északkeleti, továbbá az északnyugati tájakon is csak néhol - sokfelé várható havazás. Délen jelentős mennyiségű hó hullhat (5-15 cm). Az északi szél egyre többfelé viharossá fokozódik, így mind többfelé emelhet hóakadályokat. Nem ajánlott pénteken útnak indulni, főleg a déli és a nyugati országrészben. Markáns lehűlés valószínű: napközben szinte semmit nem emelkedik majd a hőmérséklet, szinte egész nap fagyni fog.

Szombatra csökken a felhőzet és már csak hószállingózás fordul elő. A derűsebb, havas tájakon reggel igen alacsonyan alakulhat a hőmérséklet: néhol -20 fokos zord hideg is lehet. Nappal is kemény fagyra számíthatunk.

Vasárnap újabb ciklon érkezhet, egyre többfelé hullhat hó, majd ónos eső (!), később délkelet felől fagyott eső, majd eső. Hétfőn vegyes csapadék, kedden újra havazás jöhet!

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb