Skip to main content

Újabb havazás várható

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2013. január 17. Csütörtök, 19:31

content_143535_thumbCsütörtök délelőtt megszűnt a havazás a megyében, a 0 °C feletti hőmérséklet következtében a lehullott hó olvadásnak indult.

Csütörtök délután öt óráig a megyei műveletirányító központba a havazással összefüggésben összesen 13 segélykérés érkezett. Többnyire elakadt és árokba csúszott gépjárművek műszaki mentésére, valamint a hó súlyától kidőlt fák, leszakadt ágak eltávolítására vonultak a megye tűzoltó egységei.

Kora délután Böhönyén egy körülbelül 70 négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezete a hó súlya alatt beomlott, a helyszínre a helyi önkormányzati tűzoltóság egységét riasztották, akik egy nagy értékű kutyát mentettek ki épségben a megrongálódott épületből.

A ház lakóinak elszállásolásáról rokonaik gondoskodtak.

Hótól elzárt település nincs a megyében, a káresetek során személyi sérülés nem történt.

A rendelkezésünkre álló meteorológiai előrejelzések alapján péntek 0:00 órától a teljes megye területén folyamatos hóeséssel kell számolnunk. A Kaposvár-Nagykanizsa vonaltól északra hatóránként mintegy 3-4 centiméter, az említett vonaltól délre 4-6 centiméter friss hó hullhat.

Csütörtökön a késő éjszakai, pénteken a kora hajnali óráktól folyamatosan megerősödik a szél, amely a megye északnyugati területein elérheti a 45-55 km/h sebességet, míg a megye többi részén 35-45 km/h a várható szélsebesség. Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan -5, -3 ºC körül alakul.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb