Skip to main content

Havazás - Buszok, teherautók, személykocsik akadtak el Keszthely közelében

Írta: mti
Megjelent: 2013. január 18. Péntek, 17:40

mti_hirfelhasznalo_copyNagykanizsa, 2013. január 18., péntek (MTI) - Lezárták a 71-es főút Keszthelyt elkerülő szakaszát, ahol péntek délután autóbuszok, személyautók, kamionok és furgonok akadtak el.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a 71-es főúton, Fenékpuszta térségében 500-600 méter hosszan egy méter magasságú hóátfúvások alakultak ki, ezért tömegesen akadtak el járművek péntek délután. A tűzoltóság kiérkezésekor hét kamion, négy személygépkocsi, két furgon és két autóbusz vesztegelt, a mentésük után lezárták az utat.

Tótszentmárton és Becsehely között a közútkezelő járműve is elakadt, a nagykanizsai tűzoltók daruval mentették ki. Reziben, Zalakomár és Galambok között, valamint Felsőpáhokon személyautókat, az M7-es autópálya zalakomári pihenőhelyénél és a 76-os főúton pedig kamiont kellett kisegíteniük a tűzoltóknak.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-nek arról számolt be, hogy péntek délután újra megközelíthetővé vált a Vasboldogasszonyhoz tartozó Csöngetmajor. Időközben azonban a Vaspörhöz tartozó Velence települést zárta el a hó a külvilágtól.

Zala megyében hóátfúvás miatt zárva van a 75-ös főút baki tető és Zalaszentmihály közötti szakasza, a Galambok és a 7-es főút közötti út, a Kisgörbő és Zalaszentgrót közötti összekötő út, a 7356-os jelű út Kehidakustánynál, a Baglad és Nemesnép, a Gelse és Zalaszentbalázs, a Söjtör és Tófej közötti útszakasz, valamint a 75111-ös jelű út Sármellék és a 75-ös főút csomópontja között.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb