Skip to main content

Eső, néhol zivatar, estétől hó!

Írta: koponyeg.hu
Megjelent: 2013. február 02. Szombat, 03:51

koponyeg_telSzombaton mediterrán ciklon alakítja hazánk időjárását, melynek hatására borult idő várható, sokfelé csapadékkal. Főleg az északkeleti és a délnyugati tájakon jelentős mennyiségű eső eshet. Késő délutántól, estétől a ciklon hátoldalán meginduló hideg levegő hatására egyre nagyobb területen havas eső, hó válthatja fel az addigi esőt. A délnyugati tájakon egy-egy zivatar is előfordulhat, fagyott esővel, jégdarával. Eleinte a déli, estétől az északi, északnyugati szél fokozódhat viharossá. Egyelőre marad az enyheség (majd estétől drasztikus csökkenésbe kezd a hőmérséklet): 4 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Vasárnap estig marad a borult idő, sokfelé csapadékkal, mely egyre inkább szilárd halmazállapotú lehet. A magasabban fekvő tájakon és északkeleten vasárnap estig 5-15 cm-es hó hullhat. Viharos marad a légmozgás.

A jövő héten folytatódik a gyakori frontátvonulással tarkított, mozgalmas, csapadékos idő. Hétfőn és csütörtökön inkább hó, havas eső, kedden és szerdán inkább eső, zápor fordulhat elő...

{module [99]}

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb