Skip to main content

Nélkülözhetetlen eszközöket kapott a Marcali Városi Kórház a K&H gyógyvarázstól

Írta: Vágó Zoltán
Megjelent: 2011. március 17. Csütörtök, 19:46

Átadták a Marcali Városi Kórház számára a 3,5 millió forint értékű, a mindennapi ellátást segítő eszközöket, amelyeket a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program karácsonyi támogatása keretében nyert el az intézmény. A program igyekszik minél több intézményt műszerbeszerzési lehetőséghez juttatni, ezzel megadva az orvosoknak és az ápolóknak a lehetőséget, hogy a pontos diagnosztika segítségével tudják meghozni okos döntéseiket a gyógyítás során.

"Mind azt szeretnénk, ha nem lennének betegségek és minden kisgyermek fájdalom nélkül nőhetne fel. Sajnos nincs olyan varázspálcánk, amely ezt lehetővé tenné. Viszont a K&H gyógyvarázs program segítségével most olyan eszközöket hozunk a kórháznak, amellyel az orvosok a mindennapi betegellátás során pontosabb diagnózist tudnak felállítani." – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs igazgatója, miközben átadta Dr. Ahmad Al Banna főorvosnak a különleges eszközt. – "Már hét éve folytatjuk azt a gyakorlatot, hogy ügyfeleink karácsonyi megajándékozására szánt összeget is kórházak, mentőállomások műszerbeszerzésére fordítjuk. Ez alkalommal összesen 8 millió forint értékben adunk át eszközöket három gyermek-egészségügyi intézmény számára. A K&H gyógyvarázs program nevében tavaly karácsonykor is megkértük ügyfeleinket és munkatársainkat, szavazzák meg, hogy a szakmai zsűri által javasolt intézmények közül, melyik milyen mértékben részesüljön a segítségből. Ezáltal az ügyfeleink és munkatársaink is a program aktív részeseivé váltak."

"Boldogok vagyunk, hogy idén mi is nyertünk a pályázaton. Szeretnénk megköszönni a K&H Bank ügyfeleinek, munkatársainak és Marcali polgárainak, hogy szavazataikkal elősegítették, hogy a munkánkhoz fontos eszközöket kapjunk 3,5 millió forint értékben. Kórházunk három kistérség gyermekeit látja el. Sajnos az évek során a már meglévő eszköz- és műszerállományunk egy része elavult, nem működik megfelelően. Meghibásodott műszerekkel pedig kockázatos diagnosztizálni és gyógyítani, hiszen megbízhatatlan eredményeket adnak, ami leginkább a sürgősségi betegellátást nehezíti meg. A pályázaton elnyert eszközökkel – például betegőrző monitor, Tympanométer és a Sinus ultrahang – az osztályon dolgozó orvosok és nővérek mindennapi munkája lesz könnyebb, gyorsabb és pontosabb." – tette hozzá Dr. Ahmad Al Banna, a Marcali Városi Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

Sport - Legfrissebb
Városunk - legfrissebb
Közelben - Legfrissebb
Interjúk - Legfrissebb
Kék hírek - Legfrissebb
Kultúra - Legfrissebb
MTI - Legfrissebb
Közérdekű - Legfrissebb